Annonce

Af Jonathan Simmel
21. april 2015 - 21:53
Vi må i gang med en ny debat i Danmark. En debat, der er grundfæstet i værdier om privatlivets ukrænkelighed ...
Af Ole Sandberg
24. februar 2015 - 13:51
At blive aflyttet er at blive fratage en af sine grundlæggende rettigheder. Det vil sige at blive udsat for en slags straf. At blive aflyttet er at blive erklæret ”begrundet mistænkt”.
Af Allan Nielsen
24. juni 2013 - 10:10
Hvis man vil foretage sig noget kriminelt eller man bare gerne vil være anonym, kan man omgå overvågningen ret nemt.
Film
29. september 2016 - 16:04
ANMELDELSE: Med filmen om Edward Snowden trivialiserer Oliver Stone whistlebloweren med sløve Hollywood-klicheer, der ikke kan opveje, at filmens politik er præk for de allerede frelste. Og filmen byder heller ikke på nogen udfordring til dem, der føler sig trygge ved det grasserende overvågeri.
Overvågning på Christiania
15. september 2016 - 16:22
Videoovervågning af Pusher Street er historisk, mener politiet. »De vil jo gerne have det til at lyde åh så vældigt. Men det synes jeg ikke,« lyder det på Christiania. Overvågningen skal foreløbigt vare tre måneder, forklarer christianitternes pressegruppe.
Af Rina Ronja Kari
14. april 2016 - 8:47
EU-parlamentet vedtager i dag en forordning, som skal sikre bedre persondatabeskyttelse. Men den åbner samtidig op for det omstridte PNR-register. EU’s tiltagende overvågning af borgerne skaber ofte bekymring blandt eksperter og rettighedsorganisationer. I denne uge har EU-parlamentet to vigtige diskussioner på det område. PNR-registrets masseovervågning er et voldsomt indgreb i almindelige...
Overvågning
18. december 2015 - 15:28
Danskerne lever i et overvågningssamfund, men er ikke klar over konsekvenserne, mener Sofus Emil Albertsen. Derfor protesterer han på Facebook, som han egentlig hader. Interview med en Facebook-aktivist.
Udland
17. november 2015 - 16:04
Mens Frankrig forsøger at komme sig over fredagens angreb i Paris, styrker den britiske regering de hemmelige tjenester. I USA bruger CIA-direktører anledningen til at give Edward Snowden ansvaret for blodsudgydelserne i det franske.
Sverige
19. december 2014 - 12:49
Stockholms politi har i ti år ført et ulovligt register over kvinder, der har anmeldt vold i nære relationer. Såvel eksperter i mænds vold mod kvinder som flere af de registrerede kvinder er i oprør.
Konference
17. september 2014 - 15:53

Paranoid IT-politik truer menneskerettighederne

Velbesøgt konference tirsdag den 16. september i Folketinget arrangeret af Forbrugerrådet Tænk, Amnesty International, It-politisk Forening, DM - Dansk Magisterforening, tænketanken Bitbureauet og IT-fagforeingen PROSA: Privatlivsbeskyttelse og digitale rettigheder må ikke ofres i terrorbekæmpelsens navn.

Sider

Annonce