Annonce

24. juni 2013 - 10:10

Overvågning

Det korte af det lange er at overvågning er ligegyldigt. Hvis man vil omgå det er det ret let. Hvis man vil bekæmpe overvågning generelt, så har man hænderne fulde så længe der er mennesker der er bange og paranoide vil der være argumenter for overvågning.

Overvågning er et valg, og et direkte produkt af det samfund vi selv har bygget op omkring os. Jeg er efterhånden ret træt af at høre på folk der brokker sig over overvågning.

Overvågning er et symptom på en indbygget frygt i samfundet, frygten er en direkte konsekvens af at vi har stuvet folk sammen i store bysamfund og bygget et stærkt fraktioneret klassesamfund op omkring dem evt. i omvendt rækkefølge men alligevel. Så kan folk sidde der og brygge på deres frygt og paranoia, i hver deres små lejligheder, i hver deres respektive ``ghetto´´ områder. Skule ondt til naboen de ikke kender og investere i nye tyveri alarmere, mere overvågning imens frygten gror uhæmmet.

Hvad skal man stille op med det ? Forbyde folk at bo i byer ? Forbyde klasse samfundet ? Forbyde overvågning ? Forbyde frygten ?

Bysamfund er tilsyneladende kommet for at blive, forstå det hvem der kan. Hvis vi forsøger at afskaffe klassesamfundet kan vi bruge resten af vores liv på at overvåge fjender af staten, i bedste KGB stil. Og spørger os selv om vi er kommet videre. Så kan vi fanme bare forbyde den overvågning, ja men hvem skal holde øje med /overvåge at der ikke bliver overvåget? Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan vi skal forbyde folk at være bange og paranoide overfor hinanden, tilsyneladende er det nærmest en del af vores DNA programmering.

Jeg tror ærlig talt det er ret ligegyldigt. Fordi:  

1)Hvis man vil foretage sig noget kriminelt eller man bare gerne vil være anonym, kan man omgå overvågningen ret nemt.  

2)Mængden af data der bliver indsamlet automatisk f.eks. via elektronisk overvågning er mere eller mindre umulig at sortere og derfor værdiløs, med mindre man vil bruge den til statistik eller måske lidt målrettet reklame, uhh the horror.  

3)Meget af den elektroniske overvågning er indbygget i nogle af de service ydelser vi helst ikke vil leve uden. F.eks. mobil telefoner, betalingskort osv. og derfor mere eller mindre frivillige.  

Det korte af det lange er at overvågning er ligegyldigt. Hvis man vil omgå det er det ret let. Hvis man vil bekæmpe overvågning generelt, så har man hænderne fulde så længe der er mennesker der er bange og paranoide vil der være argumenter for overvågning.

Den tynde fernis af falsk tryghed som overvågningen tilbyder er åbenbart noget den brede befolkning har brug for, så de kan sove trygt om natten. Jeg synes det er tåbeligt at fortælle folk de ikke må overvåge hinanden og jeg synes vi skulle droppe hele debatten. I stedet burde vi bruge kræfterne på at bygge ordentlige lokalsamfund op, hvor folk kender hinanden og hvor der er en naturlig social sammenhængskraft.

Annonce