Videoovervågning af Pusher Street er historisk, mener politiet. »De vil jo gerne have det til at lyde åh så vældigt. Men det synes jeg ikke,« lyder det på Christiania. Overvågningen skal foreløbigt vare tre måneder, forklarer christianitternes pressegruppe.
- Det er en skelsættende tilkendegivelse.
Sådan lød det først på eftermiddagen torsdag, da politidirektør Thorkild Fogde erklærede, at Fonden Christiania havde »erkendt,« at videoovervågning af Pusher Street på Christiania er et nødvendigt skridt.
I brevet fra Fonden Christiania til Københavns Politi fremgår det dog, at det er med en god portion skepsis, at christianitterne accepterer overvågningen.
Her gør fonden det klart, at Christiania anser øget overvågning som et retssikkerhedsmæssigt problem.
»Men vi kan ikke modsætte os, at politiet allerede har eller kan etablere overvågning,« fremgår det.
Læs Modkraft-artiklen »Her er brevet hvor Christiania-fond accepterer videoovervågning«
Kirsten Larsen fra Christianias pressegruppe gør det også klart for Modkraft, at fristaden ikke modtager politiets tiltag med åbne arme:
- Det er jo ikke vores kop the eller noget, vi har opfundet. Jeg er jo imod overvågning i samfundet. Men hvis politiet og staten mener, det er det, der skal til, så ok. Og hvis det kun er en tid, kan vi vel finde os i det, siger hun og forklarer, at der umiddelbart er tale om en tre måneders periode.
Hun fortæller desuden, at der torsdag aften er et fællesmøde, hvor christianitterne vil skærpe udmeldingen fra Christiania.
Kan du forstå dem, der synes overvågning er en kapitulation?
- Nej, det er bare et led i de sædvanlige politiske ting, der foregår omkring Christiania. Og vi vil først og fremmest have fred her op til vores 45 års fødselsdag. Hvis der er få fysiske ændringer, kan vi nok leve med det et stykke tid, siger Kirsten Larsen.
Det lyder ikke som om, du synes, det er så skælsættende og historisk, som politiet ellers får det til at lyde som om?
- Nej, de vil gerne have det til at se ud som om, at det er åh så vældigt. Men det synes jeg ikke, siger hun og uddyber:
- Vi går stadig ind for legalisering af hash, og vi er bestemt på vej mod en legalisering. Der er flere og flere, der går ind for det. Nu har vi selv taget over og sat os på Gaden. De hårde kriminelle er her ikke for tiden. Så på den made er det en god tid for os.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96