Annonce

Af Erik Storrud
22. marts 2016 - 16:40
I den politiske virkelighed vi lever i er det eneste menneskeligt ansvarligt at gøre modstand. Der skal kæmpes for flygtninges rettigheder på alle planer og alle fronter.
Fotoserie
27. januar 2016 - 14:51
Asylprotest
24. januar 2016 - 21:40
Warda Suleiman har fået afslag på asyl i Danmark og skal tvangsforflyttes til et nedlagt fængsel. Nu vil hun sammen med andre beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark og en nystartet borgerrettighedsbevægelse demonstrere mod det, hun kalder isolation og umenneskelig behandling af flygtninge.
Asylaktion
9. januar 2016 - 21:14
DSBs ID-kontrol i Københavns Lufthavn måtte lukke ned, da omkring 500 aktivister lørdag skabte prop på stationen, og enkelte slap gennem afspærringen. Arrangører lover fremtidige aktioner og opfordrer aktivister i Europa til at følge trop.
Civil ulydighed
8. januar 2016 - 16:58
I stedet for at vise ID ved kontrollen for togpassagerer, der skal krydse grænsen, vil flere hundrede aktivister fra både Sverige og Danmark fremvise en ansøgning om asyl. Det sker ved en protestaktion lørdag.
grænselukning
3. januar 2016 - 17:23
Mandag træder en ny svensk grænselov i kraft. Den betyder, at transportfirmaer skal kontrollere alle rejsendes ID og nægte indrejse til Sverige til dem, der ikke har. Dermed kan flygtninge uden ID ikke rejse med bus eller tog fra Danmark til Sverige for at søge asyl der. Svenske og danske aktivister indkalder til civil ulydighedsaktion.
Kommentar
25. april 2016 - 14:53
Du har tillid til, at din stat tager ordentlige beslutninger. Men hvad nu, hvis det ikke var til at stole på? Freedom of Movements giver en etisk, juridisk og økonomisk analyse af statens retfærdiggørelse af asyllejre, en statsracistisk asyllovgivning og inviterer læseren til at stille sig selv en række spørgsmål.
Flygtninge
7. april 2016 - 15:10
Der er udbrudt diskussion på Facebook mellem forfatteren og Venligboeren Anne Lise Marstrand-Jørgensen og integrationsminister Inger Støjberg. Forfatteren kræver nu en undskyldning af ministeren for bagvaskelse.
Protest
4. april 2016 - 17:00
Hundredevis af aktivister vil krydse den dansk-tyske grænse i protest mod den skærpede grænsekontrol, der blev indført i januar. »Vi finder det uacceptabelt, at mennesker, der søger beskyttelse dør langs Europas grænser,« siger arrangørerne, der vil trodse id-krav ved grænsen.

Sider

Annonce