Annonce

Flygtninge
7. april 2016 - 15:10

Støjberg beskylder Venligboer for at lyve om forhold i flygtningelejr

Der er udbrudt diskussion på Facebook mellem forfatteren og Venligboeren Anne Lise Marstrand-Jørgensen og integrationsminister Inger Støjberg. Forfatteren kræver nu en undskyldning af ministeren for bagvaskelse.

Marstrand-Jørgensen skrev en beretning til dagbladet Information den 4. april hvori hun beskriver forholdene i asylteltlejren i Haderslev - og det er ikke kønt - hvortil ministeren beskylder hende for at skrive usandheder.

Marstrand-Jørgensens kritik af teltlejren drejer sig blandt andet om uhumske og yderst trange leveforhold, samt utilstrækkelig forplejning i forhold til småbørns behov.

Inger Støjberg har på sin Facebookside udtalt: »Jeg synes ærlig talt ikke, at det er i orden at sprede usandheder om, hvad der foregår i f.eks. asylcentret i Haderslev. Når man læser bl.a. Anne Lise Marstrand-Jørgensens artikel i Information, så forledes man til at tro, at asylcentret er Helvedes forgård, og det har været påstået, at børnene ikke får mad nok…«

Hertil svarer Marstrand-Jørgensen, at »Du beskylder mig i et opslag på din væg for at sprede usandheder. Det er bøllemetoder at bagvaske andre, og jeg går ud fra, at du godt er klar over, at det du siger, ikke passer. Hvis du havde interesseret dig for fakta snarere end for dit eget politiske spin, kunne du jo have kontaktet mig. Jeg har selvfølgelig dokumentation… Så alt i alt. Stik mig en undskyldning og husk at tjekke op på tingene før du farer i flint næste gang«.

 

Kære Inger StøjbergDu beskylder mig i et opslag på din væg for at sprede usandheder.Det er bøllemetoder at bagvaske...

Opslået af AnneLise Marstrand-Jørgensen på 7. april 2016

 

Læs Marstrand-Jørgensens beskrivelse af leveforholdene for flygtninge i Information »En unødvendig lejr«

Torsdag den 7. april besøgte integrationsministeren selv teltlejren i Haderslev.

Modkraft har været i kontakt med integrationsministeriets presseafdeling for at få svar på, om Marstrand-Jørgensen kan forvente at få en undskyldning fra ministeren, om ministeren var tilfreds med forholdene i teltlejren i Haderslev, samt hvorfor der bor asylansøgere i interimistiske, mudrede teltlejre i Danmark, når Røde Kors tidligere har meldt ud, at der er ledige pladser rundt om på landets asylcentre.

Det var desværre ikke muligt, at få tilladelse til at citere kommentarerne fra integrationsministeriets presseafdeling.

Teltlejren i Haderslev har eksisteret siden januar 2016, og huser 400 flygtninge, heraf er de 200 familier. Der er 89 børn i lejren.

Læs artikel »Røde Kors har plads indendørs til 200 asylansøgere«

Der er i begyndelsen af dette år blevet opført nye teltlejre i Danmark.

Læs artikel »Her skal de fire nye teltlejre ligge« på dr.dk

Link til Venligboerne Danmarks Facebookside.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce