Annonce

Protest
4. april 2016 - 17:00

Masseaktion: Aktivister vil trodse sønderjysk grænsekontrol

Hundredevis af aktivister vil krydse den dansk-tyske grænse i protest mod den skærpede grænsekontrol, der blev indført i januar. »Vi finder det uacceptabelt, at mennesker, der søger beskyttelse dør langs Europas grænser,« siger arrangørerne, der vil trodse id-krav ved grænsen.

Et initiativ bestående af de tre organisationer Welcome To Denmark fra København, Flygtningeaktionen fra Århus og Reaktion fra Trekantsområdet og Sønderjylland indkalder til den civile ulydighedsaktionen »Kryds Grænsen« den 23. April.

Målet for aktionen er at krydse grænsen den dansk-tyske grænse i Sønderjylland uden at vise ID.

Demonstrationen starter derfor på Padborg station.

»Vi krydser grænsen for at udfordre tendensen til at øge grænsekontrol og befæstningen af Europas ydre- såvel som indre grænser. Vi finder det uacceptabelt, at mennesker, der søger beskyttelse, dør langs Europas kyster og grænser. Vi kræver en solidarisk europæisk løsning, hvor alle påtager sig et fælles medmenneskeligt ansvar for mennesker på flugt.« skriver arrangørerne.

Aktionen, der stadig er under planlægning, introducerer et begreb, som arrangørerne kalder for det strategiske aktionskoncept »Taktisk Mobil Ulydgihed.«

Det dækker ifølge arrangørerne over, at man vil undgå voldelige konfrontationer uden at adlyde myndighederne

»Det skal understreges at grænseområdet er stort og vi vil være så mange, at der ikke bliver nogen grund til fysisk konfrontation, heller ikke i tilfælde af at myndighederne prøver at forhindre vores markering,« skriver arrangørerne i aktionsindkaldelsen på Facebook

Se aktionens begivenhed på Facebook

Læs blogindlægget »Historien tilgiver kun vores modstand«, hvor Erik Storrud forklarer, hvorfor han tager til aktionen  

Den anden aktion mod grænsekontrol

Ifølge loven skal alle fremvise ID, hvis myndighederne forlanger det, men det har aktivisterne ikke tænkt sig at følge

Det er ikke første gang, at der aktioneres mod den skærpede grænsekontrol.

I januar protesterede flere hundrede svenske og danske aktivister i Kastrup Lufthavn I solidaritet med flygtninge uden ID.

Baggrunden for aktionen var den nye lovgivning, der betyder, at transportfirmaer  bliver pålagt ansvar at tjekke ID på alle, der rejser.

I dette tilfælde DSB, og ifølge arrangørerne bliver konsekvensen, at flygtninge uden papirer ikke kan søge asyl og bliver tvunget til at tage langt mere farefulde rejser til Europa.

Læs artiklen Svenske og danske aktivister vil protestere mod ny grænselov hos Modkraft 

Læs artiklen »Aktivister vil skabe konstant kø ved DSB-kontrol« hos Modkraft 

Læs artiklen »Svensk politiker vil trodse ID-kontrol: Okay at overtræde loven«

Se fotoserien »Aktion mod ID kontrol hos Modkraft« 

Fælles bus og aktionstræning  

Den 2. April blev der første gang holdt stormøde i København med aktionstræning, ligesom der bliver arrangeret en fælles bus fra Aarhus og København, samt afholdt flere møder op til aktionen.

Signe Mortensen fra Flygtningeaktionen udtaler, at der er råd til at hjælpe de mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse og mener, at grænsekontrollen er en europæisk tendens, hvor man bruger kæmpemæssige ressourcer på at lukke og befæste grænserne

- Konsekvenserne er, at flygtninge drukner på middelhavet, bliver skudt af tyrkiske grænsestyrker, og fængsles i Grækenland. Ved at forskanse os, skaber vi en rand af humanitære kriser, død og ulykkelighed, langs EU’s grænser.  Vi kræver at Danmark og EU går en helt anden vej. Vi har råd til at hjælpe de mennesker der flygter fra krig og forfølgelse, siger hun. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce