Annonce

Tyrkiet
13. juni 2013 - 23:47
Om baggrunden for oprøret i Tyrkiet

Mødet med de syriske flygtninge

Det er koldt her i Kilis, ned til 3 grader, og børn som mange voksne er stadig i sandaler.
Kommentar
4. november 2016 - 16:21
Torsdag nat nåede heksejagten på oppositionen i Tyrkiet sit absolut lavpunkt, da politiet gennemførte razziaer hos flere parlamentarikere fra det prokurdiske HDP og arresterede de folkevalgte, herunder de to partimedformænd. Både Fidan Yüksekdag og Selahattin Demirtas. HDP’s medforkvinde og medformand, blev kort efter midnat hentet i deres hjem og befinder sig nu i politiets varetægt. De blev her til eftermiddag stillet for domstolen i Diyarbakir. Torsdag nat var 14 parlamentsmedlemmer HDP blevet arresteret. Senere er flere blevet anholdt. Anklagen er velkendt for prokurdiske partier og...
Dokument
3. marts 2016 - 11:16
Bydelen Sur i den kurdisk by Amed (Diyarbakir) er underlagt udgangsforbud udstedt af en tyrkisk guvernør. Det prokurdiske parti HDP frygter en gentagelse af massakrer som i Cisre, hvor 60 civile blev henrettet i et kælderrum. Modkraft bringer et åbent brev, som HDP har sendt til FN, EU, ambassader og politiske partier i udlandet.
Kommentar
26. februar 2016 - 14:11
Den militære tyrkiske nedslagtning af landets borgere i de kurdiske områder skyldes dels tyrkisk statsideologi om en homogen nation og dels præsident Erdogans kamp for mere magt.
Erklæring
16. februar 2016 - 15:28
102 medlemmer af EU-parlamentet har underskrevet en erklæring, der kræver den væbnede kurdiske organisation PKK fjernet fra EU’s terrorliste. Blandt underskriverne er Margrete Auken (SF) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU).
Tale
15. februar 2016 - 12:38
Regimet i Tyrkiet bomber og brænder civile i landets kurdiske regioner. Tale af Annette Mørk ved demonstration af Feykurd – Sammenslutningen af kurdiske foreninger – den 13. februar 2016.
Udland
16. december 2015 - 14:53
Amnesty Internation har i december 2015 udgivet en rapport, der dokumenterer talrige overgreb mod flygtninge og asylansøgere i Tyrkiet. Overgrebene handler blandt andet om ulovlige tilbageholdelser og tvangsdeportationer af flygtninge og asylansansøgere fra oktober til december 2015. Flere flygtninge fortæller i rapporten om at tæsk, fastlænkning og udvisninger til de krigszoner, som de er flygtet fra. Fælles for de tilbageholdte flygtninge er, at de er blevet pågrebet af myndigheder nær Tyrkiets vestlige grænse op mod EU, før de er blevet transporteret til centre i den sydlige eller østlige...
Tyrkiet
23. november 2015 - 10:44
Medformanden for det pro-kurdiske venstrefløjsparti HDP, Selahattin Demirtaş, blev søndag den 22. november udsat for et formodet attentatforsøg, da hans bil blev ramt af et skud under en køretur i det sydøstlige Tyrkiet. Ingen kom dog til skade.
Udland
12. november 2015 - 12:51
Den kurdisk by Silvan har i ti dage været belejret og angrebet af tyrkiske specialsikkerhedsstyrker. Der er indkaldt til solidaritetsdemonstration torsdag den 12. november kl. 18 på Rådhuspladsen i København.

Sider

Annonce