Annonce

Udland
12. november 2015 - 12:51

Kurdere i Danmark: Tyrkisk militær intensiverer krigen mod Kurdistan

Den kurdisk by Silvan har i ti dage været belejret og angrebet af tyrkiske specialsikkerhedsstyrker, beretter kurdiske organisationer i Danmark, der har indkaldt til solidaritetsdemonstration torsdag kl. 18 på Rådhuspladsen i København.

Der har været udgangsforbud i sidste ti dage i den kurdisk by Silvan i Diyarbakir-provinsen, imens det tyrkiske militær belejrer byen, skriver Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, Fey-Kurd i en pressemeddelelse.

Ifølge foreningerne er der meldinger om ti civile dræbte og ødelagte huse pga. bombninger.

»Alt tyder på, at det ikke er en sikkerhedsoperation, som regeringen påstår, men snarere, at Tyrkiet har erklæret krig mod den kurdiske by,« skriver organisationen, der henviser til at der har været ligenende operationer i andre kurdiske byer som Cizre, Gever (Yüksekova), Silopi, Diyarbakır, Varto, Şırnak mfl.

De kurdiske organisationer mener ikke at de tyrkiske militære operationer kun  er rettet mod guerillaenheder, men også de kurdiske civilsamfund.

Det skyldes bl.a. flere kurdiske byer har erklæret de facto selvstyre, som reaktion på tyrkiske stats undertrykkelse, hvor kurdisk identitet fornægtes, politiske aktive kurdere forfølges og likvideres af efterretningstjenesten.

Valgsejren til det islamiske AKP-parti ved parlamentetsvalget den 1. november har kun eskalleret konflikten yderligere, mener de kurdisk organisationer.

Torsdag den 12. november har Kurdisk Kvindeforening indkaldt til solidaritetsdemonstation med befolkningen i Silvan. Den foregår kl. 18 på Rådhuspladsen i København.

Læs indkaldelsen til demonstrationen i Modkrafts kalender.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce