Annonce

Landsretsdom
8. juni 2016 - 14:46
»Det er en sort dag for ytringsfriheden.« Sådan lyder Nikolaj Villumsens umiddelbare reaktion, efter to kurdere onsdag formiddag er dømt for økonomisk terrorstøtte, fordi de har samlet penge ind til den kurdiske tv-station ROJ TV. ROJ TV er tidligere dømt for »ensidig og ukritisk« dækning og at have propaganderet for PKK og at have modtaget økonomisk støtte fra PKK. PKK står på EUs terrorliste, og derfor blev ti kurdere anholdt i 2012 og blev siden anklaget for terrorstøtte. Ifølge Østre Landsrets dom onsdag var de to dømte kurdere bevidste om, at den økonomiske støtte til ROJ TV også var...
Landsretsdom
8. juni 2016 - 11:14
To kurdere er onsdag formiddag dømt for økonomisk terrorstøtte, fordi de har samlet penge ind til den kurdiske tv-station ROJ TV, der er dømt for samarbejde med PKK, som står på EU's terrorliste. Otte andre kurdere er frifundet.
Retssag
10. september 2015 - 16:58
Forsvarere og tiltalte vil i appelsag lægge større vægt på retten til sympati for den kurdiske sag end i byretten. Vi har ret til at sympatisere med PKK, siger en af de sigtede.
28. august 2015 - 10:52
Mandag 31. august genstarter Østre Landsret en appelsag imod ti kurdere, der i byretten blev frikendt for terrorstøtte. Der er i alt berammet 86 retsmøder de næste ti måneder.
Byretsdom
23. oktober 2014 - 12:16
Københavns Byrets frifindelse af alle tiltalte i en stort anlagt sag om terrorstøtte til den kurdiske seperatist-bevægelse PKK bør give anledning til en revidering af de danske terrorlove, mener Enhedslisten.
Dokumentation
23. april 2014 - 12:05
Jeg håber kongehuset og regeringen har en dårlig smag i munden efter taffel med Tyrkiets præsident. Tale ved støttedemonstration for ti kurdiske foreningsfolk, der er anklaget for økonomisk støtte til befrielsesbevægelsen PKK.
Af Tue Magnussen
20. marts 2014 - 15:54
Tyrkisk musik med mislyde – og rungende tavshed om ROJ-TV og menneskerettigheder Af cand. mag. Tue Magnussen Den tyrkiske præsident, Abdullah Gül, kom mandag på besøg i Danmark, som lod flagene blafre i forårssolen – ikke pga af det forestående Newroz, men pga. af præsidenparrets ankomst. Det har nok glædet præsidenten, især fordi hans popularitet i Tyrkiet siges at være vigende. Berlingske kunne...

Annonce