Annonce

Landsretsdom
8. juni 2016 - 11:14

To kurdere dømt for millionstøtte til PKK

To kurdere er onsdag formiddag dømt for økonomisk terrorstøtte, fordi de har samlet penge ind til den kurdiske tv-station ROJ TV, der er dømt for samarbejde med PKK, som står på EU's terrorliste. Otte andre kurdere er frifundet.

Da den kurdiske tv-station ROJ-TV i 2012 blev dømt i byretten for at samarbejde med det kurdiske parti PKK og dermed have fremmet terrorvirksomhed, blev ti kurdere efterfølgende anholdt og sigtet for at have samlet penge ind til tv-stationen.

Mens byretten frifandt alle ti kurdere for økonomisk terrorstøtte til PKK gennem ROJ-TV, har Østre Landsret onsdag formiddag fundet to af kurderne skyldige.

Den ene er dømt for at have medvirket til indsamling af i hvert fald 4,5 millioner kroner til ROJ TV. Den anden for at have videreformidlet 29 millioner kroner til ROJ TV.

Læs Enhedslistens reaktion i Modkraft-artiklen »Dom for terrorstøtte er en del af klapjagt på den kurdiske bevægelse«

Læs hele domsresuméet på domstol.dk her

De ti kurderes forsvarere ønskede ellers at slå et slag for de tiltaltes ret til at have deres egne personlige holdninger til verden, at kunne udtrykke den og handle solidarisk derefter. Og inden appelsagen gik I gang, pegede de på anklagemyndighedens manglede fokus på betydningen af det kurdiske parti PKK’s og dets leder Abdullah Öcalans indsats for en fredelig og demokratisk løsning for konflikten mellem den tyrkiske stat og kurdere.

På samme måde argumenterede forsvaret for, at det er fornuftstridigt at rejse en sigtelse om terrorstøtte, når PKK aktuelt er i koalition med de allierede i kampen mod IS i Syrien og Irak.

Læs Modkraft-artiklen »Forsvarere for terroranklagede kurdere: Sympati med PKK er ikke ulovligt«

Læs kommentaren »Den tyrkiske farce fortsætter - i landsretten« på Modkraft

Men PKK er stadig på EUs terrorliste, og et flertal af dommere og nævninge fandt også, at PKK er en terrororganisation.

Læs Modkraft-artiklen »102 EU-parlamentarikere: Fjern PKK fra EUs terrorliste« 

De tiltalte har derimod forsøgt at argumentere for, at Tyrkiet ikke kan anses for et demokratisk samfund med henvisning til, at Tyrkiet er dømt for at have krænket den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

To nævninger anså da også PKK som en legitim modstandsbevægelse.

 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce