Annonce

Reportage
17. juni 2016 - 16:30
Siden bevægelsen mod arbejdsmarkedsloven blev stiftet i Frankrig, er man ofte stødt på opfordringer til at »lamme økonomien« eller ligefrem »blokere alt« for at lægge pres på regeringen. Det har været strategien i raffinaderierne og havneområderne siden 19. April. Interview med strejkevagterne ved raffinaderiet i Grandpuits.
Reportage
16. juni 2016 - 19:00
I et fagforeningskontor hos CGT taler jernbanearbejderne om, at stoppe deres strejke. Men de håber at strejke med fornyet styrke i slutningen af måneden, hvor der igen er indkaldt til store demonstrationer. »Vi bliver nødt til at fortsætte med at presse regeringen. Vi er trætte lige nu, men det er politiet også,« siger Camille Magera, der har strejket i en måned.
16. juni 2016 - 13:24
Efter voldsomme optøjer under en demonstration mod arbejdsmarkedsreform truer den franske regering med helt at forbyde demonstrationer og raser mod fagforeningen CGT. »Regeringen er de virkelige terrorister,« siger CGT til Modkraft. Fagforeninger planlægger nye demonstrationer i løbet af juni.
14. juni 2016 - 14:15
Beretning fra Paris: Politiet har smidt tåregas, brugt vandkanon og chokgranater mod en stor demonstration i Paris i anledning af en national aktionsdag mod arbejdsmarkedsreformen »El Khomri«. Demonstranter angreb flere banker undervejs, og kampe mellem politi og demonstranter bølgede frem og tilbage ved Hôtel des Invalides. Flere demonstranter er svært tilskadekomne. Opdateret.
Franrig
13. juni 2016 - 16:25
Den 14. Juni er der landsdækkende aktionsdag i Frankrig mod arbejdsmarkedsreform. Arrangørerne forventer 100.000 deltagere fra hele landet og Europa. De indkalder samtidig til internationale aktioner. »Vores modstand mod kapitalen kender igen grænser,« står der i den internationale indkaldelse.
Paris
13. juni 2016 - 14:22
Den udenomsparlamentariske bevægelse, der de seneste par måneder har protesteret i Paris’ gader, reflekterer her om styrken i den forreste del af demonstrationen, Cortège De Tête, der mobiliseres til og er den del, der ikke er fagforeningsorganiseret.
Opråb
12. juni 2016 - 22:02
»Vi har set billeder fra oprør i andre lande, og nu kan vi vise vores støtte til den franske bevægelse ved selv at rejse os i Danmark. Vi henvender os til alle, der kan se, at tingene ikke hænger sammen, og der bliver nødt til at ske noget. Tirsdag den 14. juni er der indkaldt til global aktionsdag af Nuit Debout-bevægelsen. Samme dag mødes vi i København og ser, hvad vi kan gøre herhjemme.« Opråb fra initiativet 'Laboratorium for radikal samfundsforandring'.
Kommuniké
10. juni 2016 - 12:33
Det, som er ved at blive født, har meget lidt at gøre med arbejdsloven, det er blot vendepunktet. Det eneste, som kan få en regering til at trække sig, er oprørets spøgelse, muligheden af et totalt tab af kontrol. Spørgsmålet om arbejde handler om, hvad man skal bruge sit liv på og arbejdet er ikke andet end livet i en lorteversion, oversættelse af pamflet, der cirkulerede til demonstrationer i marts i Frankrig.
Paris
31. maj 2016 - 20:40
Jernbanearbejdere fra CGT starter strejke tirsdag aften. »Vi bliver nødt til at vise dem, at der er en arbejderklasse i Frankrig, og at vi kan vinde«, siger togføreren Matthieu Devch. Han mener, fagforeningen har folkelig opbakning til strejken og ønsker, at den skal fortsætte indtil europamesterskaberne i fodbold. For derefter at blive til en generalstrejke.
Paris
27. maj 2016 - 17:31
Modkraft i Paris: Omkring 20.000 mennesker gik torsdag gennem Paris' centrum. Undervejs blev banker, butikker og reklamer smadret. »De sidste par måneder, har vi genovervejet alting,« siger en aktivist fra den autonome del af demonstrationen. De autonome udgør nu den forreste blok i de store demonstrationer, der er indkaldt af fagforeningerne.

Sider

Annonce