Annonce

Franrig
13. juni 2016 - 16:25

Mens EM er i fuld gang: Op mod 100.000 forventes at deltage i demonstration på international aktionsdag

Den 14. Juni er der landsdækkende aktionsdag i Frankrig mod arbejdsmarkedsreform. Arrangørerne forventer 100.000 deltagere fra hele landet og Europa. De indkalder samtidig til internationale aktioner. »Vores modstand mod kapitalen kender igen grænser,« står der i den internationale indkaldelse. 

Mens EM i fodbold afholdes i Paris og resten af Frankrig, fortsætter de massive protester og strejker, der samles under utilfredshed mod Hollande-regeringens arbejdsmarkedsreform »Loi Travail« eller »El Khomri«, der gør det muligt for chefer at forlænge arbejdsugen til 60 timer og gør det nemmere at fyre medarbejdere.

Den 14. juni går en stor demonstration fra Place d’Italie i Paris i retning af 'Hôtel des Invalides'.

Demonstrationen forventes at samle op mod hundredetusinde mennesker med deltagere fra hele landet, og der er organiseret landsdækkende og international aktionsdag. 

Se Nuit Debouts indkaldelse til international aktionsdag  

Demonstrationen er den seneste i en række af ni store massemobiliseringer indkaldt af fagforeninger, sociale bevægelser, venstreorienterede partier og den udenomsparlamentariske bevægelse, der siden marts har løbet af stablen i Paris.

Ved den sidste store demonstration den 26. maj deltog omkring 30.000 mennesker, og undervejs blev banker, butikker og reklamer smadret.

Se artiklen »Folk er vrede, og intet er, som det plejer« hos Modkraft 

Den store demonstration tirsdag i Paris ledsages af strejker og virksomhedsblokader over hele landet.

Den 31. maj påbegyndte jernbanearbejderne fra fagforeningen, CGT»Confédération générale du travail« en midlertidig strejke.

Raffinaderiarbejdere har strejket siden den 19. april, og strejken vokser konstant i styrke, hvilket  betyder, at omkring halvdelen af alle benzinstationer i Paris-området har svært ved at skaffe benzin. Regeringen har dog åbnet for benzinreserven, der ifølge flere medier kan vare op til tre måneder.

Metroarbejderne har ligeledes varslet strejke, ligesom arbejderne på atomkraftværkerne og Air France fortsat strejker.


Aktionskalender over strejker og landsdækkende protester under EM

Gruppen Mili (Mouvement Inter-Luttes Independant), der mobiliserer til den autonome og udenomsparlamentariske blok i demonstationen og opfordrer folk til at gå i forreste række af demonstrationen, forventer, at den forreste del af demonstrationen alene vil udgøre omkring 20.000 deltagere.


Mili. Foto: Mouvement Inter Luttes Indépendant

Læs artiklen »Verden eller intet« hos Modkraft

Læs artiklen »Slagsange fra og for et hjem i forreste blok« hos Modkraft

Læs artiklen »The World or Nothing': Meet MILI, the New Face of Student Protests in France«

Modkraft er tilstede og dækker demonstrationen 

Se Global Debout på Twitter  

Læs artiklen »Bring oprøret til Danmark« hos Modkraft

Se Modkrafts tema »Oprør i Frankrig«  

Her er indkaldelsen til demonstrationen:

Lad os alle tage til Paris d. 14. juni!

»Siden 9. marts har sociale revolter og politiske protester mod den nye arbejdslov rystet Frankrig. Formålet med loven er at gøre de franske lønarbejdere billigere for arbejdsgiverne, nemmere at udnytte og mere fleksible.

Der er nu gået 3 måneder med omfattende demonstrationer, strejker, blokader og sabotage i alle regioner af landet. På trods af brutal repression, hundredevis af sårede og fængslede etc.

Frankrig har været præget af massiv mobilisering og modstand i form af demonstrationer, blokader af fabrikker, universiteter, skoler samt strejker i så forskellige sektorer som jernbaner, luftfart, olieraffinaderier, atomkraftværker, elektricitetsværker, postvæsenet mm.

Regeringen svarer igen med forøget repression, de forsøger at knække modstanden med politiknipler og fortielse i de europæiske massemedier.  

Den nye arbejdslov er et fattiggørelses projekt, som har til formål at få os til at arbejde mere for en ringere løn, at tvinge os til at acceptere ethvert job med ussel løn, at kaste os ud i voksende prekaritet. Det der nu er på spil i Frankrig vedrører selvfølgelig alle europæiske lønrbejdere. Deres nye arbejdslov er et stærkt advarselssignal for alle lønarbejdere i Europa.

Derfor opfordrer vi alle, der kan til at deltage i demonstrationen i Paris d. 14. juni. Sammen vil vi skabe en offensiv demo, der klart markerer vores vrede og modstand mod disse forringelser af vores livsvilkår . Vores modstand mod kapitalen kender ingen grænser.«

Læs artiklen »Paris: Den nye storm på Bastillen anno 2016« hos Autonom infoservice 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce