Annonce

Interview
16. august 2016 - 12:20
IraQueer er den første og eneste LGBTQ-organisation i Irak og irakisk Kurdistan, hvor homoseksualitet er strafbart, men ikke ulovligt. »Lovgivningen er så vag, at den kan fortolkes i hvilken som helst retning,« siger den irakiske queer-aktivist Amir Ashour til Modkraft.
Krig
13. januar 2016 - 10:39

Borgerinitiativ vil fortsætte Irak-kommissionens arbejde

Det vakte harme blandt oppositionspartierne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sommeren 2015 bekendtgjorde, at regeringen nedlagde Irak- og Afghanistan Kommissionen, der havde til opgave at belyse grundlaget for dansk krigsdeltagelse i de to lande.

Nu vil et nyt borgerinitiativ tage undersøgelsen op, hvor kommissionen slap.

»Det er hensigten at få startet et bredt folkeligt initiativ i form af et tribunal, der kan fortsætte fra hvor den officielle kommission blev forhindret i at gøre sit arbejde. Det er ikke tænkt som en krigsforbryderdomstol med dømmende

...
Airwars-rapport
13. august 2015 - 16:48
Mindst 459 civile er blevet dræbt under det seneste års luftangreb på Islamisk Stat i Irak og Syrien. Det mere end sandsynliggør en rapport fra en gruppe anerkendte, uafhængige journalister, der står bag projektet Airwars. Den amerikansk ledede koalition har hidtil kun videregivet oplysninger om to dræbte ikke-kombattanter.
Kommentar
22. oktober 2014 - 14:15
Det ville klæde Enhedslisten at diskutere alle de spørgsmål om konflikterne i Irak, Syrien og Kurdistan, som Christian Juhl rejste i et debatindlæg i Politiken, ikke kun at kaste sig over en formulering om dialog med Islamisk Stat.
Græsrødder
10. oktober 2014 - 18:43
– Fredsspørgsmålet er ikke et område vi kan mobilisere på for øjeblikket, erkender Peter Schjerning fra gruppen Nej Til Krig. Uenighed på venstrefløjen og i antikrigsbevægelsen samt en generel udmattelse i græsrodsbevægelserne er en mulig forklaring.
NATO
30. september 2014 - 15:30
Anders Fogh Rasmussen har i sine fem år som generalsekretær for NATO skabt flere problemer end løsninger i Vestens forhold til Rusland og Irak, mener fredsforsker Jan Øberg.
Mellemøsten
29. september 2014 - 11:52

Kurdiske kvinder i front i kampen islamister

I de fortsatte kampe mellem islamister fra gruppen IS og indbyggerne i de kurdiske byer Kobané og Shingal spiller kvinderne en helt central rolle. De får nu støtte fra anarkister i nabolandet Tyrkiet.
Udland
26. september 2014 - 18:00

Enhedslisten afviser ny Irak-krig

– Vi er helt enige i, at ISIL (også kendt som Islamisk Stat, red.) skal bekæmpes, men Danmarks erfaringer med militære operationer er mildest talt dårlige, lyder det fra Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører Nikolaj Villumsen. Partiet har derfor besluttet, at stemme imod, at der sendes danske militærfly på mission i Irak og Syrien.
Aktion
25. september 2014 - 12:32
20 danske kurdere – herunder 10 tiltalte i sagen om økonomisk millionstøtte til den terrorstemplede PKK-bevægelse – har torsdag indledt en sultestrejke for at protestere over Islamisk Stats overgreb i Irak og Syrien.
Gensvar
18. september 2014 - 16:31
Aftalen om våbentransport til Nordirak giver ingen garanti for våben til PKK. Svar til Nikolaj Villumsen.

Sider

Annonce