Annonce

Civil ulydighed
8. januar 2016 - 16:58
I stedet for at vise ID ved kontrollen for togpassagerer, der skal krydse grænsen, vil flere hundrede aktivister fra både Sverige og Danmark fremvise en ansøgning om asyl. Det sker ved en protestaktion lørdag.
Interview
17. november 2016 - 12:50
»Hvis du spørger om lov til et oprør, er det ikke et oprør. Og vi har brug for et oprør – at folk bliver mere frække, mere kreative og i direkte kamp mod systemet. Hvis det var lovligt at ændre verden, havde vi ændret den for længst.« Aktivisterne i Party Rebels vil bringe feste og ballade »tilbage« i politiske manifestationer.
Beretning
23. maj 2016 - 14:33
»Alt i mens vi blokerede Tysklands gigantiske brunkulsmine, blev hele Tysklands strømforbrug i samme weekend dækket af vedvarende energi.« Rejseberetning, fotos og video fra aktionen Ende Gelände.
International masseaktion
21. april 2016 - 19:18
Når energigiganten Vattenfall sælger sin brunkulsmine i Tyskland, bliver det ikke uden modstand. De nye ejere bliver sandsynligvis energivirksomheder med forbindelse til skattelyadvokaterne Mossack Fonseca. Klimaaktivister varmer i disse uger op til at ramme kulinvestorerne »hvor det gør ondt«.
Civil ulydighed
6. januar 2016 - 13:42
Den svenske lokalpolitiker Stellan Lindell vil sammen med flere hundrede danskere og svenskere trodse ID-kontrollen i Kastrup på lørdag. »Jeg er nødt til at handle,« siger han.
Udland
2. september 2015 - 15:34
Efter en Youtube-video af en israelsk soldat i slagsmål med palæstinensiske kvinder fra den palæstinensiske landsby Nabi Saleh på Vestbredden er gået virtal, mener Israels kulturminister, at soldaten burde have skudt for at undgå ydmygelse. Vigtigt at verden ser, hvad der foregår, siger bidende pige.
Udland
17. december 2014 - 17:42
Den konservative regering i Spanien vil lukke munden på voksende sociale bevægelser med en lov, der kriminaliserer nogle af deres vigtigste aktionsformer: Pladsbesættelser, spontane demonstrationer og civil ulydighed.
Tyskland
10. september 2014 - 17:38
Efter 13 dages ophold på taget af et hostel i Berlin indstillede en gruppe afviste asylansøgere søndag aften en protest mod behandlingen af flygtninge i Tyskland. En præst giver nu gruppen humanitært ophold i en kirke.
Everyday Rebellion
4. september 2014 - 23:10

Ny film giver gode råd til hverdagsaktivisme

Dokumentarfilmen »Everyday Rebellion« undersøger ikke-voldelige og civil ulydige-bevægelser i hele verden. På filmens hjemmeside giver aktivisterne deres bedste råd til at skabe progressiv samfundsforandring.
Af Ulrik S. Kohl
3. oktober 2013 - 16:20
Forleden oplevede jeg vaskeægte civil ulydighed. En flok christianshavnske forældre og andet godtfolk tog i søndags sagen i egen hånd og byggede bump på den stærkt trafikerede Prinsessegade. Det gik stærkt. Boremaskinerne brummede. Folk fægtede med armene. Og i løbet af nul komma fem var der skruet bump ned i asfalten på den farlige skolevej, hvor flere tusinde børn og unge dagligt færdes. Gaden...

Sider

Annonce