Annonce

Udland
2. september 2015 - 15:34

Israels minister: Kvinderne fra Nabi Saleh burde skydes

Efter en Youtube-video af en israelsk soldat i slagsmål med palæstinensiske kvinder fra den palæstinensiske landsby Nabi Saleh på Vestbredden er gået virtal, mener Israels kulturminister, at soldaten burde have skudt for at undgå ydmygelse. Vigtigt at verden ser, hvad der foregår, siger bidende pige.

Mens alverden har kunnet se, hvordan en israelsk soldat tager kvælertag på en palæstinensisk dreng med ene arm i gips, og efterfølgende har sit hyr med en flok palæstinensiske kvinder, der hiver i ham, skubber til ham og bider i hans arm, er den israelske kulturminister Miri Regev chokeret.

Søndag den 30. august skrev hun på Twitter, at israelske soldater bør have beføjelse til at skyde i situationer som den, der blev optaget på video i Nabi Saleh.

Se videoen, hvor kvinder befrier den 12-årige dreng (ca. 2 minutter inde i videoen) på YouTube.

Ydmyget

– Vi bør øjeblikkeligt træffe beslutning om, at en soldat, der bliver angrebet må besvare ilden [sic!, red.]. Punktum! Jeg opfordrer sikkerhedsministeren til straks at ændre regulativerne for ildsafgivelse, så denne form for ydmygelse kan blive bragt til ophør, skrev den israelske kulturminister ifølge webmagasinet Mondoweiss.

Ydmygelsen, som kulturminister Regev skrev om, var ifølge den israelske hær, der på 48. år holder Vestbredden besat, palæstinensernes ansvar. Soldaten havde forsøgt at anholde den tolvårige Mohammed Taimi efter, at han havde kastet med sten.

Men det var altså blevet ved forsøget, for mens soldaten holder den skrigende dreng i et kvælertag, kommer en håndfuld kvinder og piger fra hans familie til og forpurrer anholdelsen.

Læs »Israeli minister says IDF should have fired on unarmed Palestinian protesters for humiliating a soldier« hos Mondoweiss.

Han slog mig, så jeg bed ham

Blandt dem var den 14-årige Ahed Tamimi, der på videoklippet ses bide den trængte soldat i armen, mens andre kvinder hiver i hans tøj og næsten får trukket hans maskering af ham.

»Han slog mig, så jeg bed ham«, forklarede hun til Mondoweiss

Befolkningen i Nabi Saleh er kendt for at være friske, når det gælder om at sætte sig til fysisk modværge overfor den israelske besættelsesmagt, og Ahed Tamimi selv er kendt for som 12-årig at have slået en israelsk soldat i hovedet.

Nu er hun blevet verdenskendt for at bide.

– Optagelserne blev virale. Det er vigtigt, at verden kan se, hvad der foregår, siger hun til Mondoweiss

Læs »Meet the teenage girls behind the viral photo from Nabi Saleh« hos Mondoweiss

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce