Annonce

Af Ole Sandberg
22. juni 2013 - 13:42
»Mens C ligger på ryggen, står A over ham, peger ham ind i ansigtet og siger ”nu bliver du her”.«
Baggrunden for minearbejderstrejken
23. august 2012 - 20:40
16. august 2012 skød politiet i Sydafrika 36 strejkende minearbejdere i Marikana-minen.
Militarisering
29. august 2016 - 15:01
Amerikanske politifolk er i stigende grad udrustet som soldater til politiske uroligheder og almindelige politiforretninger. Det skyldes en massiv overførsel af våben fra krigene i Afghanistan og Irak og Israels rolle som leverandør af ekspertise i terrorbekæmpelse. Det øger politiets frygt mod den civile befolkning, mener forfatter og højrefløjsekspert.
Christiania
28. juni 2016 - 12:22
Regeringen vil slå hårdere ned på hashhandel, mens danskerne ønsker en legalisering. Politiets indsats virker stik imod hensigten, lyder kritikken fra beboerne på Christiania.
København
3. maj 2016 - 9:44
Fællesmødet på Christiania tager afstand fra politiets knippelslag mod videofotografer, og ønsker dialog med politiledelsen. Rå-optagelser af omdiskuteret episode offentliggjort.
Christiania
28. april 2016 - 18:56
En videofotograf blev torsdag slået i hovedet af en politibetjent, da han ville dokumentere en voldsom anholdelse på Christiania. Jeg ligger bogstaveligt talt og bløder ud af hovedet, da der to betjente over og slår mig igen.
Terror
10. december 2015 - 9:47
Det ser ikke ud til at være tilfældet, hvis man tager beretning fra en deltager i en terrorøvelse på Københavns Universitet i november 2015, for pålydende.
Asyl
13. november 2015 - 12:12

Rigspolitiet aflyser kriseøvelse på grund af svensk grænsekontrol

Rigspolitiet aflyste torsdag den 12. november anden del af en kriseøvelse, der skulle simulere en atomulykke i Kattegat. Det skyldes resourcemangel på grund af den svenske regeringsbeslutning om indførsel af grænsekontrol, skriver DR Nyheder.

Øvelsen skulle øve myndighedernes evne til at opretholde og videreføre vitale samfundsfunktioner i en krisesituation efter en ulykkke med en atomdrevet isbryder..

Læs artiklen »Rigspolitiet aflyser stor kriseøvelse« hos DR Nyheder

...

Kommentar
19. oktober 2015 - 19:06
Dansk politi har ikke kun opført sig mærkværdigt over for aktivister med tibetanske flag i nærheden af kinesiske magtmennesker. Jeg har selv haft en mærkværdig oplevelse med dansk politi, da jeg lavede en en-persons pro-palæstinensisk flag-aktion for nogle år siden.
Flygtninge
7. september 2015 - 15:20
En gruppe syriske flygtninge, der befinder sig ved hotel Stop and Sleep, omkring 100 meter fra Rødby Havn er af en talsmand for dansk politi mandag den 7. september blevet lovet, at man ikke længere vil kræve, at de afgiver et fingeraftryk, men at de alene skal oplyse deres navn. Gruppen på omkring 40 syrere ønsker ifølge eget udsagn ikke at ansøge om asyl i Danmark, men at komme til Sverige. De ønsker derfor heller ikke at afgive deres fingeraftryk på grund af Dublin-Konventionen, da det i så fald vil tvinge de lande, som de ønsker at søge asyl i, til at sende dem tilbage til Danmark...

Sider

Annonce