Annonce

Af Liv Rolf Mertz
24. juni 2016 - 14:44
Det er ikke borgerlige politikere, vi har at takke for de privilegier, som de fleste hvide LGBT-personer trods alt nyder på disse breddegrader.
LBGT
19. juni 2016 - 19:42
Massenedskydningen i Orlando, Florida, er anledning til at genfremkalde denne linkbox om kampen mod homofobi m.m: Christopher Street’s Stonewall Inn i Greenwich Village, hvor modstand og opstand betegner den nye homo-bevægelses fødsel. Se vores linkbox om "Stonewall 1969" In English: The recent killings in Orlando, Florida, is the reason to look back at the fight against gay oppression and homofobia: Christoper Street's Stonewall Inn was the center of riot and rebellion in 1969, that was the birth of the new LBGT-movement. Se our link collection on "Stonewall 1969"
Filmanmeldelse
19. september 2016 - 12:11
Kortfilmen »Alle har sgu da et bat« sætter fokus på højreekstremisme, vold, homofobi og stillingtagen – og især mangel på samme. Blod, bajer og hurtige bevægelser krydsklippes med hadefuld dialog og lurende farer. Instruktøren vil dog for meget på for lidt tid.
Kommentar
23. juni 2016 - 14:15
Efter drabet på 49 mennesker på LGBT-natklubben Pulse i Orlando i Florida har præsidenter, præsidentkandidater og medier udlagt udåden som international terrorisme. Men ifølge nogle kommentatorer gør udlægningen et for stort nummer af gerningsmandens religion istedet for at pege på det udbredte had og intolerance overfor seksuelle minoriteter og paralellerne til masseskyderier, som ingenting har med Islam eller IS at gøre.
Homofobi
29. oktober 2015 - 15:46
Der er problemer med homofobi i Folkets Hus på Nørrebro. Men det kan på sigt kun løses ved at deltage i det brugerstyrede hus' aktiviteter, skriver aktivister som svar på Modkraft-indlæg.
Frirum
28. oktober 2015 - 8:38
Hvorfor skal queers og kønsoverskridere føle sig ekskluderede og opleve overfald i de såkaldte venstreradikale frirum? Hvad skal der til, før heteroseksuelle aktivister tager episoder med homo- og transfobi alvorligt.
Udland
19. maj 2014 - 11:48

Forfølgelse af homoseksuelle i Uganda eksploderer

Sexual Minorities in Uganda (SMUG) har i maj 2014 en rapport, der dokumenterer en »markant stigning i tilfælde af chikane og mishandling« af LGBT-personer (lesbiske, bøsser, biseksuelle, og transseksuelle) i Uganda. Årsagen er landets nye anti-homolov, der blev vedtaget i marts. SMUG kalder stigningen en følge af loven«.

Tendensen bekræftes af en fælles pressemeddelelse fra Amnesty International og Human Rights Watch. De to organisationer skriver på baggrund af egen research, at »LGBT-personer har oplevet en mærkbar stigning i vilkårlige arrestationer, politiafpresning, fyringer,...

Udland
8. november 2013 - 11:36

Svenske fodboldfans støtter kampen mod homofobi

Det skal være slut med at bruge »bøsse« som skælsord på de svenske fodboldtribuner, mener det nye netværk 'Fodboldfans mod homofobi'.
Sport
29. oktober 2013 - 13:43
Vi ønsker et opgør med macho-kulturen i fodboldmiljøet, fortæller aktivist fra Brønshøj Boldklubs uofficielle fanfraktion Drunken Army, der ligesom Danske Fodbold Fanklubber og fodboldfans i resten af Europa deltager i kampagne mod homofobi og diskrimination.
Debat
25. oktober 2013 - 12:22
Børn er tilsyneladende heteroseksuelle væsener med kønsidentiteter støbt i beton. Men er de nu også det, og hvem er det egentlig, der støber hvad?

Sider

Annonce