Annonce

Udland
8. november 2013 - 11:36

Svenske fodboldfans støtter kampen mod homofobi

Det skal være slut med at bruge »bøsse« som skælsord på de svenske fodboldtribuner, mener det nye netværk 'Fodboldfans mod homofobi'.    

Mangfoldigheden på de skandinaviske fodboldtribuner breder sig.

Fornyelig kunne Modkraft fortælle om danske og tyske fodboldfans, der fører kampagne mod homofobi, og nu melder også svenske fans sig ind i kampen. 

Det svenske netværk 'Fodboldfans mod homofobi' hang i slutningen af oktober et banner op på Borås Arena med to kyssende mænd under et lokalopgør mellem IF Elfsborg og Malmö FF.

Og stod i denne uge bag et offentlig debatmøde med den homoseksuelle topspiller Anton Hysén i Malmö, hvor emnet blev diskuteret.

– Der skal være en inkluderende fodboldkultur, hvor der er plads til alle uanset hudfarve, køn eller seksuel orientering. Og den skal gælde overalt – på lægterne, i omklædningsrummet og i alle divisioner, fortæller en af initiativtagerne til netværket Åsa Wendin til avisen SydSvenskan.

– Der må være en grænse. Og grænsen går konkret ved at anvende bøsse, som et skælsord. Fodbold skal ikke være en frizone for den racisme og homofobi, som ikke er okay i resten af samfundet, mener hun. 

Læs artiklen »Nätverk tar strid mot homofobi« hos SydSvenskan.

Læs artiklen »Supportrar vill se regnbågsflaggor på fotbollsmatcherna« hos P4 Malmö.

Besøg »Fotbollsupportrar mot homofobi« på facebook.

Læs artiklen »Danske fodboldfans tager afstand fra homofobi« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce