Annonce

Colombia
10. oktober 2016 - 13:16
ANALYSE: Er det en hån mod de fattige, at man kan blive betalt for at være eks-kombatant? Devaluerer fredsaftalen familien som institution? Og vil fredsaftalen betyde, at Colombia ender som Venezuela og Cuba? Det har i hvert fald været nej-fløjens centrale argumenter mod fredsaftalen i Colombia.
Kommentar
29. januar 2016 - 14:37
Krigen i Syrien ser ud til at skulle afgøres af stormagtspillet mellem Syrien, Saudiarabien, Rusland og Iran – med USA og Europa på sidelinjen – ikke den syriske befolkning selv.
Udland
15. december 2015 - 13:32
Colombias regering og oprørsbevægelsen FARC er nået til enighed om etablering af juridiske rammer for straf af krigsforbrydelser. En afgørende hindring for endelig fredsaftale er dermed ryddet af vejen.
Udland
2. december 2015 - 18:15
Den colombianske advokat og menneskeretsforkæmper July Henriquez, der lige har besøgt Danmark, hilser en fredsaftale, der vil oprette en uafhængig domstol om krigsforbrydelser i Colombia, velkommen. Men domstolen bliver kun til noget, hvis en endelig fredsaftale indgås til foråret.
Latinamerika
11. november 2015 - 15:03

Colombiansk guerillagruppe køber ikke længere våben- og ammunition

Colombiansk chefforhandler for oprørsgruppen FARC har meddelt, at organisationen siden september er holdt op med at købe våben og ammunition.
Latinamerika
10. juni 2015 - 12:09
For første gang i 51 år arbejder colombianske soldater og guerillaer sammen om at fjerne miner- Det sker samtidig med nye hårde, væbnede sammenstød mellem de stridende parter andre steder i landet.
Interview
17. april 2015 - 16:46
Et militært sammenstød mellem colombianske oprørere og regeringsstyrker får den colombianske regering til at ophæve bombestop mod guerillaens baser, men ikke stoppe fredsforhandlinger. Det er positivt, siger Christine Lundgaard, dansk latinamerikakender, som til gengæld har svært ved at være optimistisk i forhold til udfaldet af forhandlingerne.
Udland
13. april 2015 - 13:14
Colombias præsident Juan Manuel Santos har brugt national mindesdag for borgerkrigens start i 1948 til at annoncere forlængelse af et et stop for luftangreb mod guerillalejre. Dagen også brugt til massedemonstrationer for endelig fredslutning i landet.
Udland
9. marts 2015 - 14:43
Weekenden bød på nye gennembrud i fredsforhandlingerne mellem den marxistiske oprørsgruppe FARC og colombias regering. USA er gået aktivt ind i forhandlingerne, der får opbakning fra civilsamfundet.
Udland
1. december 2014 - 14:44

Brigadegeneral og fire soldater er blevet frigivet i Colombia

Oprørsbevægelsen FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, De revolutionære, væbnede styrker i Colombia) har løsladt fem tilfangetagne colombianske regeringssoldater, som oprørsbevægelsen har holdt fanget i november.

Sider

Annonce