Annonce

OL
10. august 2016 - 23:02
Se vores Tidslinje for 5. august 2016 om OL i Rio. Ikke om sportsbegivenhederne, navne, resultater osv. - men mest links til artikler om de folkelige protester imod legenes omkostninger. In English: See our Timeline August 5, 2016 , for links on the Olympic Games in Rio. No articles on names and world records, but to articles (mostly in English) on the popular protests and manifestations against the costs of the Games. ----- Modkraft Biblioteket : Progressive Online Library - Facebook: Tjek & like: https://www.facebook.com/pages/Modkraft-Biblioteket-Progressive-Online-Library/...
Af Erik Christensen
25. april 2016 - 9:37
Nu mangler man bare, at Enhedslisten og SF melder sig under fanerne i en ny bred debat om borgerløn/basisindkomst på venstrefløjen.
Olympiade
5. august 2016 - 10:15
ANALYSE: I stedet for at bringe Rio de Janeiro på verdenskortet ser det ud til, at de Olympiske Lege risikerer at bidrage til social ulighed og yderligere økonomisk krise, hvis de nyligt »valgte« politikere fortsætter højredrejningen.
Kommentar
6. juni 2016 - 13:34
Tiden med militærdiktaturer og militærkup er næsten forbi i Brasilien. Men et nyt fænomen har tilsyneladende set dagens lys – det civile kup.
Brasilien
24. november 2015 - 12:30
Torsdag den 5. november blev to brasilianske distrikter oversvømmet med slam, der indeholder giftigt mineaffald, efter at to dæmninger kollapsede. 11 mennesker er omkommet, mens 15 fortsat savnes. Det giftige mudder fra ulykken, der er en af Brasiliens værste nogensinde, har nu nået Atlanterhavet.
Brasilien
23. september 2015 - 17:03

Sociale bevægelser atter på gaden

Forrige mandag offentliggjorde Dilma Rousseff - regeringen sit finanspolitiske budget for det kommende år. Der skal først og fremmest spares i den offentlige sektor og på de sociale hjælpeprogrammer.

Billede: Brasiliens præsident og eks-guerillera...

Krisepolitik
23. juni 2015 - 0:59

Tunge skygger over Brasilien

Blot et halvt år efter at den tidligere byguerilla - aktivist Dilma Rousseff blev genvalgt som Brasiliens præsident, tegner der sig et dystert billede for Brasiliens fattige.

Økonomiske eksperter regner med en samlet produktivitets tilbagegang på 1,2 procent og en inflationsrate på 8,47 procent.

Det er første gang i 10 år, at den ekstreme fattigdom i Brasilien igen er stigende. Ifølge det internationale tyske forskningsinstitut Ipea er antallet...

OL
13. maj 2015 - 19:13
Først sikrede det israelske sikkerhedsfirma International Security and Defence Systems (ISDS) sig i 2014 en ordre fra Den Internationale Olympiske Komité om at stå for sikkerheden under De olympiske lege. Så satte den internationale solidaritetskampagne for solidaritet med palæstinensere gennem boykot af handelssamkvem med Israel, Divestment and Sanctions (BDS), aktiviteter i gang, ikke mindst i Brasilien selv, som har fået den brasilianske regering til at aflyse det kontroversielle sikkerhedsfirmas ordre ved de kommende Olympiske Lege. ISDS skulle have stået for sikkerheden ved De Olympiske...
Latinamerika
6. oktober 2014 - 16:37

Brasiliens præsident skal ud i omvalg

Den tidligere guerillasoldat og nuværende præsident i Brasilien, Dilma Roussef, skal ud i en ny valgrunde mod en konservativ kandidat.
København
27. juni 2014 - 12:38
Verdensmesterskabet i fodbold må ikke være en undskyldning for politisk undertrykkelse og social ulighed, mener aktivister, som torsdag sparkede ’solidaritets’-fodbolde ind på Brasiliens ambassade i København.

Sider

Annonce