Annonce

Hvidhed
8. marts 2016 - 0:13
Når hvide aktivister tager ’anti’-racist hatten på frasiger de sig det ansvar i at have privilegier, som undertrykker andre. Violeta Ligrayen Yañez har været på Interfem konference i Stockholm og beder den hvide venstrefløj om at lytte til racialiserede aktivister.
Kommentar
8. marts 2016 - 0:12
Der foregår en frigørelsesproces i dag af asylansøgere, afviste asylansøgere, migranter, personer med og uden statsborgerskab, og som er utænkelig for den hvide mand og den frigjorte kvinde. Den har flygtningelejren, migrationslejren, asylcentret som fokus, fortæller aktivist fra Freedom Of Movements.
Klimaaktivisme
8. marts 2016 - 0:11
Vi skal ikke vente på, at politikerne løser problemer med klimaet, i stedet skal vi udfordre dem, der sidder på magten. Klimakrisen er en systemkrise, og når det politiske system ikke går forrest for at løse det, må vi gøre det selv.
Fagligt
8. marts 2016 - 0:10
40 år efter vedtagelsen af ligelønsloven viser det borgerlige flertal en uhørt foragt for ligestilling, ved at svække på lovens krav om kønsopdelte statistikker.
Intersektionalitet
8. marts 2016 - 0:09
Jeg bliver ikke inviteret til at deltage, fordi jeg er feminist, men fordi jeg er transkønnet. Feminisme er alle kvinders sag, men dansk foreningsfeminisme kæmper ikke for transkvinder, de bruger dem blot som mangfoldighedsmarkør.
Feminisme
8. marts 2016 - 0:08
Sarah Ahmed fortæller om det politiske potentiale i den feministiske glædesdræber, der ødelægger den gode stemning og kan være alt fra den farvede person, der påpeger racisme i en aktivistgruppe til at modsige sexisme ved familiemiddagen. »Så snart du bliver identificeret som feminist, forventes det, at du er besværlig«, siger hun.
Kommentar
8. marts 2016 - 0:07
Hvorfor lider vi stadig under en stereotyp om, at kvinder ikke bare knalder for lystens skyld, men for pligtens, sædens, kongens, fædrelandets og husfredens skyld?
Kommentar
8. marts 2016 - 0:06
Medierne skal ikke kun bruge kvinder som kilder for bringe ligevægt i kønsrepræsentation. Men også fordi eksperter, der ikke er en del af den politiske elite, tit har langt mere interesssante holdninger og perspektiver.
Roman
8. marts 2016 - 0:05
Uddrag af Lone Aburas' nye roman: Den 14 årige enspænder og supernørd Henry har lige mistet sin mor, som har begået selvmord, og nu er han alene med sin grådlabile far.
Erfaringer
8. marts 2016 - 0:04
Mine erfaringer med at bo i kollektiv er i stor overensstemmelse med de erfaringer, som figurerne i Thomas Vinterbergs film »Kollektivet« har.

Sider

Annonce