Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Skoleelever
2. maj 2016 - 14:45

Tale: Skolereformen er et produkt af kapitalisme

Vi mener allerede, at oprøret bør starte i skolen, da det også er i skolen, at den kapitalistiske indoktrinering starter for alvor. »Fuck Skolereformens« tale til 1. maj. 11. Maj holder de demonstration flere steder i landet.

Hey, jeg kommer fra En Stor Mellemfinger Til Den Nye Skolereform.

Først og fremmest er vi meget glade i En Stor Mellemfinger Til Den Nye Skolereform, for at kunne holde en tale, her til denne superfede demo, og er mega glade for, at se så mange mennesker deler vores kamp.

Kampen imod kapitalismen og for en bedre verden, er relevant for alle, - også skoleeleverne. Skolereformen som vi bekæmper igennem demonstrationer, besættelser og direkte aktion, er et produkt af kapitalismen.

Det er et produkt af en idé om, at vi ikke er mennesker, med forskellige behov og lyster, men at vi er brikker i kapitalismens puslespil. Kapitalismen kunne godt tænke sig, at vi alle var ikke-tænkende arbejdsheste, som udfører det, arbejde som de har brug for bliver udført, så deres regnskaber kan gå op, og de kan tjene profit.

De vil have et samfund uden frihed, hvor mennesker ikke forfølger deres drømme, og bruger deres tid på ting de har lyst til. Den ret er kun forbeholdt de rige, som så til gengæld skal nyde den totale frihed.

Idéen om, at mennesker ikke er frie individer, der har ret og frihed til at foretage sig det de har lyst til, er vi stærk modstander af. Vi prøver at etablere en venstreradikal platform for skoleelever, der tør gå imod strømmen.

Vi vil give plads til et alternativt blik på livet blandt skoleelever. De fleste elever har for længe haft fokus på deres fremtid, karakter eller deres fremtidige tandlæge-karriere i Lyngby.

Folkeskoleelever får fra 5. klasse til de slutter i skole at vide, at livet handler om at få en god karriere, tjene gode penge og at følge de retninger som studievejlederen sætter. Skoleelever får ikke lov til at tænke alternativt, og anderledes, da elever blot behandles som en masse børn, der skal konkurrere om at være den bedste klon.

I samarbejde med Børnemagt arbejder vi for at få spredt det antikapitalistiske oprør blandt eleverne. Vi mener allerede, at oprøret bør starte i skolen, da det også er i skolen, at den kapitalistiske indoktrinering starter for alvor.

Læs artiklen »Æh bæh bu børnehus nu« hos Modkraft, om en tidligere børnemagtsgruppe 

Læs Modkraft-artiklen »Ny elevorganisation kæmper for kortere skoledage: Vi er talerør for de utilfredse«

Læs Modkraft-artiklen »Elever giver fingeren til skolereformen: Vi vil ikke finde os i hvad som helst«

Overvældende opbakning til bevægelsen

Den store opbakning blandt elever til vores Direkte Aktion-koncept er overraskende, og det er et godt tegn for anti-kapitalismen, at eleverne vågner op nu. Når mere end 200 elever står op kl 06.00 om morgenen og besætter en skole. Når flere tusinde elever skrider fra skolen og går til demonstrationer kl 12.00 om eftermiddagen. Og når flere 100 elever angriber Undervisningsministeriet med raketter og graffiti, og endda laver befriere, når deres kammerater bliver fanget af vagterne, så er det et tegn på, at eleverne har fået nok.

 

Eleverne har fået nok af at blive behandlet som en fremtidig profit, eller som kloner, der ikke har forskellige drømme om livet.

Imens regeringen og kapitalisterne plaprer løs om individet, liberalismen, og at man er sin egen lykkes smed, så behandler de, de danske skoleelever som en stor masse af det samme. En stor mængde børn, der ikke er forskellige, og som man bare kan køre information ned i, som var den computer der skulle downloades data i. Regeringen tænker kortvarigt omkring vores fremtid, og prioriterer kvantitet over kvalitet.

Politikerne tror, at hvis folkeskoleelever sidder lang tid nok i skole, og får fortalt det samme igen og igen, om og om, så bliver de klogere. Det er naivt at tro, at man kan blive klogere af at få det samme at vide, nok gange.

Elever er ikke computere hvor man kan downloade information ned på dem, også bliver de klogere. Hvis et barn med fantasi, og fritidsinteresser skal kunne lære skal det være klar til læring. Og læringen skal interessere barnet. Et barn i 6. Klasse og ned efter, kan aldrig nogensinde forventes klar til undervisning, hvis ikke barnet har haft fritid til at lave andre ting der interesserer ham.

Oprøret fra skoleeleverne er først lige startet, og vi er skide vrede.

Til sidst vil vi mega gerne takke for at få muligheden for at komme her og tale, og benytte muligheden til at sende en solidaritetshilsen ud til:

Læs artiklen »Nu slår eleverne tilbage«

Læs Modkraft-interviewet med Silke Fogelberg her: »Danske skoleelever: Vi har ikke taget en ja-hat på«  

Læs Modkraft-artiklen »2.000 elever holder pjækkedag mod skolereform«

 

Læs Modkraft-artiklen »Dronningens nytårskur fik elevdemo på afveje«

En stor mellemfinger til den nye skolereform holder demonstration den 11. maj. Se mere her.

 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce