Annonce

Folkeskolereform
5. januar 2016 - 16:02

Dronningens nytårskur fik elevdemo på afveje

Folkeskoleelevers protestdemonstration mod den nye skolereform blev tirsdag den 5. december mandsopdækket af politi, der ændrede demonstrationsruten fra Rådhuspladsen til Christiansborg for ikke at komme i karambolage med dronningens nytårskur.

Omkring 1.000 skoleelever trodsede skoletid og bidende kulde og mødte tirsdag den 5. januar op på Rådhuspladsen klokken 12.00 for igen at vise deres utilfredshed med de lange skoledage, den nye skolereform har medført.

Demonstrationen var dog først planlagt til at gå mod Christiansborg Slotsplads klokken 13.00. Det skabte i mellemtiden lange køer hos Burger King på Rådhuspladsen.

Da de fleste elever igen havde samlet sig på pladsen, eksploderede et bomberør midt i folkemængden, hvilket for en stund igen affolkede midten af pladsen.

Eleverne er utilfredse med de lange skoledage, som blandt andet er resultat af den skolereform, der blev indført i 2014. Det ikke første gang, at initiativet. ’En lang mellemfinger til den nye skolereform’ har indkaldt til demonstration, og flere tusind elever dropper skoletimer for at demonstrere. Det samme skete i november måned.

Læs Modkraft-artiklen »2.000 elever holder pjækkedag mod skolereform«

Mandsopdækket demo

I modsætning til demonstrationen i november var politiet denne gang til stede med civil- og dialogbetjente og mandskabsvogne. De mandsopdækkede demonstrationen og ledte den ud på en længere gåtur end planlagt.

Klokken 11.30 startede kongehusets ’nytårskur for det diplomatiske korps’ på Christiansborg, hvilket skabte forvirring om demonstrationsruten.

»Jeg ved ikke helt, hvorfor vi bliver ledt denne her vej af politiet. Det er nok på grund af det der arrangement. Men den leder nok til Christiansborg,« lød det fra demovognen, da eleverne blev ledt ned til Københavns Havn og forbi Hovedbiblioteket, inden den ankom til Christiansborg.

Besatte skole

Medlemmer af ’En lang mellemfinger til den nye skolereform’ har desuden afholdt en uanmeldt demonstration i begyndelsen af december og gennemført en kort besættelse af Guldberg Skole på Nørrebro i samme måned.

»Vi stopper ikke med at kæmpe, før politikerne får øjnene op for konsekvenserne af folkeskolereformen,« lød beskeden fra initiativet inden dagens demonstration.

Berlingske kunne i september fortælle, at danske skoleelever med den nye skolereform, der trådte i kraft i august 2014, kan forvente at tilbringe 10.960 timer på skolebænken i løbet af deres skolegang. Det er det højeste antal skoletimer blandt OECD-landene – en organisation for økonomisk samarbejde blandt nogle af verdens rigeste lande.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce