Annonce

Af Rina Ronja Kari
18. marts 2016 - 16:17
Et nyt lækket dokument viser, at EU er parat til at love USA og erhvervslivet afgørende indflydelse på al fremtidig lovgivning, når handelsaftalen TTIP er underskrevet. Det må ikke ske! Nogle gange er arbejdet hernede i EU-parlamentet mere eksotisk end andre. For et par uger siden blev jeg lukket inde i et lille rum med en stak papirer. Jeg måtte hverken have telefon eller taske med ind og jeg...
Efterretningsvirksomhed
19. februar 2014 - 17:29
WikiLeaks bliver af amerikansk og britisk efterretningstjeneste stemplet som »ondsindet fremmed aktør« og »slyngelhjemmeside«. USA’s regering har lagt pres på fremmede regeringer for retsforfølgelse af Julian Assange.
CSC-sagen
9. december 2013 - 17:34
Danmarks isolationsfængsling af Gottfrid Svartholm, der er mistænkt for digitalt indbrud i politiets databaser, er under al kritik, mener hans forvarer. Wikileaks-grundlæggeren Julian Assange er enig.
Udland
22. oktober 2013 - 14:31
Chefen for piloter bag et helikopterangreb i Irak, der kostede mindst 12 mennesker livet - afsløret af Wikileaks og Chelsea Manning - forsvarer sine underordnede: »De gjorde deres bedste under ekstreme og surrealistiske omstændigheder«.
3. juli 2013 - 13:24

Edward Snowden bryder stilheden

Whistlebloweren Edward Snowden har skrevet en udtalelse, der er blevet offentliggjort på Wikileaks hjemmeside.

Whistlebloweren, der kræves udleveret af de amerikanske myndigheder, befinder sig efter alt at dømme fortsat i Moskvas Shemetyevo lufthavn. Han har søgt asyl i flere lande efter han blev anklaget for spionage i USA. Den tidligere NSA medarbejder stod i sidste måned frem, som kilden bag lækken af flere tophemmelige dokumenter, der afslørede de amerikanske myndigheders omfattende overvågning af telefoni og internetaktivitet.

– I sidste ende er Obama-administrationen...

På flugt
19. juni 2013 - 9:44
Whistlebloweren bag afsløringerne af de amerikanske myndigheders omfattende overvågning, Edward Snowden, søger asyl på Island, ifølge WikiLeaks talsmand.
England/Ecuador
17. juni 2013 - 23:16

Assange holder årsdag i sit skjul

Stifteren af WikiLeaks, australske Julian Assange, skjuler sig på Ecuadors ambassade for at forhindre en udlevering til Sverige, hvor han er anklaget for to tilfælde af seksuelle overgreb.

Læs artiklen »Assange holder årsdag i sit skjul« på jp.dk

I en tale fra en balkon på ambassaden, sagde Assange i december sidste år:

– Mit arbejde skal ikke kues, men da denne evindelige...

Internationalt
4. juni 2013 - 15:26
Anklagemyndighed går efter livstidsdom til Bradley Manning, der videregav tusindvis af fortrolige dokumenter til Wikileaks.
To blow or not to blow
29. april 2013 - 15:17
Udnævnelsen af den fængslede soldat og homoseksuelle whistleblower Bradley Manning til »Grand Marshall« for årets Gay Pride i San Fransisco skaber splittelse blandt arrangørerne.
Medier
21. december 2012 - 15:50
WikiLeaks stifteren, Julian Assange, har i en tale fra en balkon på Ecuadors ambassade i London lovet nye afsløringer, der vil påvirke »ethvert land i verden«.

Sider

Annonce