Annonce

Forbudsdebat
6. januar 2015 - 10:41
Linksamling til baggrund for forbudsdebat om sexkøb
Baggrund
28. august 2015 - 11:16
Uenigheder om prostitution, tørklæder, kønsforståelse og arbejdsmåder splitter franske feminister, der identificerer sig med venstrefløjen. Uenighederne rejser også spørgsmål til en dansk sammenhæng.
Svar
6. februar 2015 - 11:33
Prostitution kan ikke sammenlignes med andre erhverv, netop fordi varen er sex. Det overser akademikere, der har skrevet et åbent brev, der er bragt på Modkraft.
Åbent brev
30. januar 2015 - 10:12
Drop fordommene og giv sexarbejde status som erhverv med samme rettigheder som andre lovlige erhverv, lyder opfordringen i et åbent brev til befolkningen og politikerne.
Venstrefløj
13. januar 2015 - 15:07
Med et flertal på én stemme vedtog Enhedslisten i weekenden, at partiet er imod et forbud mod at købe sex. Vedtagelsen er et opgør mod partiets hidtidige linje om at gå ind for et forbud, hvis en række betingelser var opfyldt. Enhedslisten er dog principielt imod prostitution og arbejder for at afskaffe den.
Kommentar
5. januar 2015 - 17:40
Man skal ikke blande sin personlige seksualmoral og politik sammen. Heller ikke i prostitutionsdebatten.
Kommentar
3. december 2014 - 10:01
Prostitution er kapitalismens udbytning i sin mest ekstreme version, hvor mennesker sælger sig selv og gør krop, fysisk kontakt og sex til varer. Det er et salg, der i langt de fleste tilfælde har ødelæggende psykiske og fysiske konsekvenser. På det normale arbejdsmarked har vi et redskab, vi gerne tage i brug, når vi konstaterer, at der er risiko for liv og helbred. Vi forbyder det, og vi straffer »køberen«, arbejdsgiveren. Det er i bund og grund det, arbejdsmiljølovgivningen handler om. Hvis en arbejder lader sig ansætte til at reparere et tag i femte sals højde uden afskærmning og stillads...
Debat
31. oktober 2014 - 14:13
Det grundlæggende spørgsmål i debatten om forbud mod sexkøb eller ej, er om man vil arbejde for en begrænsning af prostitution.
Kommentar
27. oktober 2014 - 14:18
Uanset, hvad man mener om prostitution, så er det en fejl at forbyde køb af seksuelle ydelser. Derfor bør Enhedslisten ikke vedtage det som sin politik på en konference i januar.
Feminisme
23. juni 2014 - 10:46
Kritikken af det nyligt overståede Nordisk Forum i Malmø vælter ind. For dyrt, for hvidt og manglende solidaritet, lyder det fra kritikerne.

Sider

Annonce