Annonce

Alternativ aktivisme
7. januar 2015 - 18:10

Kridtbanditter truer med tæsk efter Scientology-afsløring

– Møder jeg ham, så får han tæsk, og jeg mener rigtige bøllebank, siger ledende medlem af Kridtbanditten om den Modkraft-journalist, der har afsløret gruppens forbindelse til Scientology Kirken. Læs om alle de voldsomme reaktioner her.

Modkrafts afsløring af græsrodsbevægelsen Kridtbandittens udbredelse af konspirationsteorier og forbindelse til den kontroversielle nyreligiøse sekt Scientology har udløst stærke reaktioner fra gruppens medlemmer og sympatisører.

Nina Andersen, der er stifter af Kridtbanditten og vært på Scientology-radioen Radio Frihed, samt én af bevægelsens mest aktive medlemmer, Heine Holger, der er nævnt i artiklen, afviser fortsat at udtale sig om sagen.

Men i en længere meddelelse bragt på Facebook afviser sidstnævnte, at have noget med Scientology at gøre, kalder historien »100 % bullshit« og truer ligefrem artiklens forfatter med tæsk.

Læs hele Heine Holgers udtalelse nederst i denne artikel.

Fra kridt til konspiration

Modkraft kunne tirsdag fortælle, at Kridtbanditten via deres hjemmeside udbreder propagandavideoer for Scientology Kirkens anti-psykiatri-gruppe Medborgernes Menneskerettighedskommission (MMK) og indslag fra radiostationen Radio Frihed, der drives af Aktive Scientologers Radioforening.

Det blev også afsløret, at Kridtbandittens grundlægger og talsperson Nina Andersen selv er vært på Radio Frihed og at gruppens meget aktive medlem Heine Holger har deltaget i en kridt-aktion iklædt en t-shirt for MMK.

Samtidig blev det beskrevet hvordan Kridtbanditten via deres officielle hjemmeside leder folk videre til konspirations-sitet »Oplysning Til Det Danske folk«, der indeholder både historierevisionistisk og antisemitisk materiale.

Læs artiklen »Kridtbanditter har forbindelse til nyreligiøs sekt« hos Modkraft.

Læser: Minder om et skizofrent sammenbrud

Historien har udløst en stor debat på både Modkrafts og Kridtbandittens facebook-side.

Her er meningerne er hovedsageligt delt i to lejre.

Mens nogen er glade eller ligefrem muntre sig over, at der er kommet åbenhed omkring Kridtbandittens nyreligiøse tendenser og konspiratoriske tankegods, så er andre af den opfattelse, at historien er en form for chikane og uden hold i virkeligheden.

En læser skriver blandt andet følgende på Modkrafts facebook-side.

– Venstrefløjen som helhed gør bedst i at distancere sig mest muligt fra alt dette konspiratoriske vås. Det skader sagen. Debatten var også oppe at vende på Modkraft under Bilderberg-mødet og argumenterne fra den front mindede mest af alt om et skizofrent sammenbrud, lyder det fra Emil Edelgart, som fortsætter:

– Min fjendes fjende kan altså godt være en lallende konspirationsteoretiker med forbindelser til en totalitær UFO- og pyramidespilssekt, uden logiske evner og med en stærk allergi overfor ord som "kemi", og netop derfor bør det forblive et aldeles uforpligtende bekendtskab, mener han.

Andre står midt imellem og argumenterer for, at selvom ledende medlemmer af Kridtbanditten er tilhængere af Scientology, så består bevægelsen af mennesker med mange forskellige holdninger og har mange gode budsskaber.

Besøg Modkrafts facebook-side her.

Besøg kridtbandittens facebook-side her.

Videomand efterlyser sympati

Blandt de kritikkerne der efterlyser flere nuancer er Filip Stadler, der igennem sit video- og fotoprojekt »Undergroundnews.dk« har fået kendskab til og dækket Kridtbandittens aktiviteter.

– Den er ikke fair den vinkel som modkraft har valgt - den kunne godt ha været med en større sympati omkring det at nogle aktivister benytter deres ytringsfrihed og med systemkritiske budskaber, skriver Filip Stadler på facebook.

Han uddyber:

– Et problem er at - det meget let og latterliggøre for en række folk og deres ytringer samt konceptet ved at sætte dem i bås med eks. Scientology også selvom flere af dem blot er indignerede borgere som udtrykker deres egne meninger omkring flere emner som er en del af hverdagen, mener han.

Filip Stadler mener, at »når kridtbanditterne sætter fokus på konkrete problemer som ikke kan benægtes - eksempelvis ved at sætte fokus på hjemløses vilkår - så det da ganske valid systemkritik«.

Læs hele Filip Stadlers kommentar på »UndergroundNews.dk« her (facebook).

Randers: Vi er en bande, ikke banditter

Modkraft har også modtaget en henvendelse fra gruppen »Kridtbanden« i Randers, der vrede over, at deres gruppe bliver sat i forbindelse med Kridtbanditten.

– Jeg er med i kridtbanden Randers og har INTET at gøre med nogen i København .. vi har stiftet vores gruppe ud fra lokale forhold og er på ingen måde religiøs .. ikke nok med det vi tager direkte AFSTAND fra kridtbanditter som går i klinch og provokere politiet, skriver Lisbeth Sand Pedersen fra Kridtbanden i Randers til Modkraft.

Modsat Kridtbanditten der har meget fokus situationen i psykiatrien, så er Randersgruppen derimod en del af det tværpolitiske netværket Velfærd Danmark, der kæmper for bevarelse af velfærdssamfundet og for arbejdsløses og sygdomsramte rettigheder.

Trods forskellene så fremgår det af Randersgruppens videoer, at de omtaler sig selv som ’kridtbanditter’ og desuden deler historier om banditterne i København på deres facebook-profil.

Læs artiklen »Voksende oprør mod sociale nedskæringer« hos Modkraft.

Besøg Kridtbanden Randers på facebook her.

Se indslag om Kridtbanden i Randers.

 

»Medierne manipulerer med befolkningen«

Historiens hovedperson, Nina Andersen, er fortsat ikke vendt tilbage på Modkrafts henvendelser.

Men hun skriver på sin egen facebook-profil:  

– Når vi Kridtbanditter får modstand er det tegn på at vi gør det rigtige! Bliv ved med at kridte. Magthaverne kan skam ikke lide hvad vi gør.

Samtidig har hun offentliggjort et foto med budsskabet »medierne manipulerer med befolkningen« tegnet med kridt samt et andet billede, hvor hun sammen med sin medaktivist Heine Holger poserer på Dronning Louises Bro tæt på Nørrebro med en lignende besked.

Heine Holger, der er aktiv i både Kridtbanditten og anti-krigsgruppen Fredsvagten ved Christiansborg, har samtidig udsendt et stærkt polemisk svarskrift via sin facebook-profil.

Heri afviser han, at der overhovedet skulle være en forbindelse mellem Radio Frihed, Medborgernes Menneskerettighedskommission og Scientology.

Det til trods for at de pågældende projekter selv oplyser, at de er startet og drives af Scientology Kirken og medlemmer af Scientology.

Voldstrusler mod journalist

Heine Holgers mildt sagt utroværdige påstand om den manglende sammenhæng fører ham videre til at konkludere, at Modkraft »ikke er for folkeoplysning eller aktivisme reelt, men snarere er en magasin for kontrolleret opinion og opposition«.

Anklager mod kritikere om at være »kontrolleret opposition« er udbredt blandt konspirationsteoretikere, og er også tidligere blevet rettet mod Modkraft i forbindelse med netavisens kritiske dækning af protesterne imod Bilderberg-konferencen i København sidste år. 

Læs artiklen »Afdækning af Bilderberg-protester udløser nye konspirationsteorier« hos Modkraft.

Anklagen dækker over forestillingen om, at staten, Enhedslisten og SF i virkeligheden styrer Modkraft – som Heine Holger konsekvent omtaler som Modkræft – igennem tildeling af mediestøtten og samarbejde med mediebureauet Monsun.

Denne trekløver bestående af den parlamentariske venstrefløj og staten skal altså have rottet sig sammen for igennem Modkraft at forsøge at stoppe ’sandheden’ i at komme ud til ’folket’.

Heine Holger erklærer samtidig, at han med glæde også fremover vil gå med Scientologys t-shirts, da organisationens såkaldte menneskerettighedsgruppe »ganske enkelt umulige at komme udenom, hvis man er imod psykiatriens metoder«.

Han er tilsyneladende så vred over at blive sat i forbindelse med Scientology, at han er parat til at bruge vold imod Modkrafts journalist, hvis han en dag møder ham.

– Og hvad den Rune Eltard angår; jeg stiller ikke til interview med folk af hans slags. Til gengæld, møder jeg ham, så får han tæsk, og jeg mener rigtige bøllebank!, lyder truslen fra den vrede kridtbandit.

Læs hele Heine Holger svar til Modkraft her (6. Januar 2015)

Jeg og Nina er blevet afkrævet en forklaring på Modkræfts nylige påstande

Forklaringen er, at det er 100% BULLSHIT!

Ikke en eneste af de personer, jeg selv inklusiv, har noget som helst med Scientology at gøre. Punktum!

Men det er en kampagne, som Modkræft længe har forsøgt at køre. Jeg regner dem efterhånden af samme grund for intet andet end reelle modstandere af virkelig aktivisme, og de er da også finansieret af Enhedslisten og SF via Monsun, og slet ikke så uafhængige, som de giver sig ud for at være.

Modsat Modkræfts påstande mod os, så er dette blot fakta!

Men forsvind bare, hvis I lader Modkræfts ord gælde for mere end mit; sagt helt uden omsvøb; jeg ved, hvad jeg står for! Jeg er frihedskæmper og infokriger og jeg har absolut INGEN bånd, der binder mig i nogen retning, hverken politisk eller religiøst. Og jeg får det heller aldrig!

Og hvad den Rune Eltard angår; jeg stiller ikke til interview med folk af hans slags. Til gengæld, møder jeg ham, så får han tæsk, og jeg mener rigtige bøllebank!

Hvor sindsyg skal man i øvrigt være for at at sidde på internettet og snage i andre menneskers profiler på Facebook, blot for at brygge sådan noget pis sammen udfra et billede?

Her frygter flere NSA's, PET's og FET's overvågning af Facebook, og i virkeligheden er de værste "journalister" på et magasin, som skal FORESTILLE at være aktivismens eget magasin!

Jeg fik denne "invitation" fra Rune Eltard:

"Hej Heine. Min vinkel er 'hvem er Kridtbanditten' ? Anledningen er at den stigende aktivitet fra jeres gruppe. Men også, at jeg kan se at Nina oplyser at hun er ansat på Radio Frihed, mens du har optrådt i en t-shirt for Medborgernes Menneskerettighedskommission Danmark. Begge projekter tilknyttet Scientology. Derfor tænkte jeg om hvad jeres holdning er til Scientology og hvordan det spiller sammen med jeres oplysnings-arbejde med kridt? VH Rune"

Hvordan kan man kalde sig selv for journalist, når man stiller lighedstegn mellem Radio Frihed og MMK på den ene side og Scientology på den anden?

Jeg går gladeligt med den T-shirt, også i fremtiden. Jeg har kun et at sige; læs teksten, som står på den og vurder selv, om det er noget, som du KAN være uenig i!

MMK er ganske enkelt umulige at komme udenom, hvis man er imod psykiatriens metoder og MMK er startet af psykiateren Thomas Szasz og ikke Scientology.

Jeg vil dog gerne pointere, at jeg baserer meget af min kritik af psykiatrien og i det hele taget af hele det etablerede sundhedssystem på egen erfaring og mange andre kilder end MMK, som f.eks. Peter Gøtzche.

Som kridtbandit har også jeg været på Radio Frihed og ingen af de tilstedeværende var medlemmer af Scientology. Det interesserer mig ikke, hvem der ejer et given medie, som vil give os ørenlyd som gruppe. Skulle jeg så også sige nej tak til interviews med Modkræft, fordi det er finansieret af Enhedslisten og SF, som jeg bestemt heller ikke støtter?

Ren idioti!

Modkræft har i øvrigt også blameret sig i helt andre sammenhænge og i øvrigt bevist for mig, at dette magasin ikke er for folkeoplysning eller aktivisme reelt, men snarere er en magasin for kontrolleret opinion og opposition:

Selv mainstream medier, som f.eks. Information, kalder nu Bilderberg for en hemmelig loge, mens Modkræft - fuldstændig på linje med f.eks. TV2 Fox News - forsøger at bagatellisere Bilderberg møderne og kaldte samtlige demonstranter mod Bilderberg mødet i København 2014 for en flok konspirations tosser og også der sammenkædede os med Scientology.

Også i den sammenhæng var deres pis blottet for enhver form for logik i øvrigt; mig bekendt har Scientology ingen holdning til Bilderberg overhovedet og mig bekendt var heller ikke en eneste demonstrant der medlemmer af nogen sekt af nogen slags.

Jeg kan også se, at de nu forsøger at sammenkæde jeg selv som fredsvagt og dermed Fredsvagten ved Christiansborg med "konspirationsteorier" og Scientology. Jeg har kun en ting yderligere at sige og det er, at Modkræft denne gang læner sig voldsomt op af en sag for injurier.

Spørg venligst jer selv, om det er en acceptabel måde for et magasin, der skal forestille sig at være aktivismens stemme i Danmark, at sidde og kigge alle mulige sider igennem, blot for at hænge virkelige aktivister ud offentligt!

Modkræft er mere og mere suspekt i mine øjne, og enhver, der tager Modkræfts standpunkter i den her sag, bør venligst hoppe af min venneliste og bliver meget langt væk!

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce