Annonce

Konspirationsteorier
9. april 2014 - 19:42

Afdækning af Bilderberg-protester udløser nye konspirationsteorier

Modkraft beskyldes for at være betalte lakajer for eliten, satanister og for at »fremprovokere ballade« efter afsløring af forbindelser mellem Scientology Kirken og danske konspirationsteoretikere.

»Modkrafts handlinger er et job for eliten. Et inkvisitorisk og heksejagt-agtigt had over for anderledes tænkende folk, som ikke gør nogen fortræd. Der er tale om EEN overordnet religion her i Modkrafts handlemåde, og det er satanisme.«

Sådan lyder én af de mange vrede reaktioner på, at Modkraft.dk tirsdag den 8. april skrev, at danske konspirationsteoretikere har forbindelse til den kontroversielle nyreligiøse sekt Scientology Kirken.

Af artiklen »Konspirationsteoretikere har forbindelse til Scientology« fremgår det, at arrangørerne af tre kommende demonstrationer vendt mod et Bilderberg-møde, der skal finde sted i Danmark til maj, promoverer Scientologys budskab og udtrykker sympati for højreorienterede konspirationsteorier.

De personer, som er beskrevet i Modkrafts artikel har svaret igen med påstande om, at nærværende nyhedsportal udfører betalt bestillingsarbejde for at »ødelægge fremtiden for menneskeheden« og »fremprovokere ballade, som kan ende med vold«.

Andre læsere har derimod overskud til at se det komiske i situationen og har benyttet anledningen til at producere en række af satiriske collager og billeder, der fremstiller Modkraft som talerør for reptiler og Illuminati.

Se parodierne på Modkraft nederst i denne artikel.

Hvem betaler egentlig Modkraft?

Gennemgående i kritikken af Modkrafts afdækning er, at de personer, som bliver nævnt føler sig hængt ud og sat i sammenhæng med Scientology uden grund.

Blandt dem er Charlotte Bjørn Poulsen, der står bag en af de kommende Bilderberg-demonstrationer sammen med Henrik Bentzen – begge fra græsrodsbevægelsen »ADHD opfundet af Big Pharma. STOP medicineringen af børn!«.

Det til trods for, at Henrik Bentzen erkender at være scientolog, og Charlotte Bjørn Poulsen selv har optrådt som repræsentant for Medborgernes Menneskerettighedskommission (MMK) ved et af Scientology-gruppens informationsarrangementer.

I et vredt debatindlæg på facebook afviser hun at være medlem af MMK, men erkender dog, at »jeg har hjulpet dem og et par har hjulpet mig med mine demonstrationer mod forgiftningen af vores børn med psykofarmaka«.

– Dermed kan man konkludere, at MODKRAFT er et beskidt ødelæggende og diskriminerende grimt blad med bogstaveligt talt grimme betalte lakajer!!!!, skriver Charlotte Bjørn Poulsen på »BILDERBERG COPENHAGEN 2014«-begivenhedens facebook-side.

Og fortsætter:

»Disse mennesker, der angriber os, er med til at ødelægge liv..... Både børns liv og voksnes liv.... og når man nu tænker på, at de også vil ødelægge Bilderberg Eventet, er de også med til at ødelægge fremtiden for menneskeheden i en eller anden forstand..... Meget trist«

Hun betegner Modkraft for »en kontrolleret opposition« og spørger:

»Så kære grimme mennesker på MODKRAFT: HVOR MANGE PENGE ER I BLEVET BETALT FOR DETTE SVINERI OG AF HVEM?«

Besøg facebookgruppen »BILDERBERG COPENHAGEN 2014«.

Jødekortet

Også Morten Wilder fra hjemmesiden »Oplysning til det Danske Folk«, der ligeledes har indkaldt til et arrangement i protest mod det kommende Bilderbergmøde, er utilfreds.

Modkraft beskrev, hvordan han har oploadet flere af Scientology-gruppen MMK’s videoer på internettet, reklameret for Radio Frihed, der er lavet af scientologer samt linker til anti-jødiske konspirationsteoretikere på sin hjemmeside.

Morten Wilder skriver i en lettere usammenhængende mail til Modkraft, at han ikke medlem af Scientology, og derudover mener, at artiklen er en del af en større hetzkampagne fra den yderste venstrefløj.

– Alle former for sekt af alle arter, også politiske sekter, der findes er heller ikke min kop the, men dog går jeg ind for frihed, så det er op til folk selv, hvad de tror på dertil. Se, de folk der er selv imod mange af de ting der og herfra tror jeg bare de har ondt i røven over det og så trækker de jødekortet hver gang, ligesom systemet gør det, så…., skriver Morten Wilder blandt andet.

Han referer til en episode, der fandt sted sidste år foran Christiansborg, hvor modstandere af New World Order blev konfronteret af en gruppe udklædte venstrefløjsaktivister, der gjorde grin med reptiler, illuminati og andre konspirationsteorier.

De kom så også til selve demonstrationen dengang og det er det billede (af Morten Wilder i Modkrafts artikel, red.) du ser, hvor jeg råber af dem. Nu prøver de så igen med det her og først så var vi højrefløsfolk, nu er vi så alle åbenbart Scientology, se, det er fanme træls, da herfra er jeg imod netop den elite og de folk der smadre, ikke bare vores land, men verdens lande og netop imod alle de "ismer" der, skriver manden bag Oplysning til det Danske Folk.

Læs venstrefløjsanalysen: »How to overthrow the Illuminati« hos LibCom.

Læs venstrefløjesanalysen: »Against conspiracy theories: Why our activism must be based in reality« hos LibCom.

»Fremprovokerer ballade«

Administratoren på hjemmesiden InfoWars.dk, Brian Gideon, ønsker ikke at udtale sig til Modkraft, men oplyser i en mail, at han har kontaktet en advokat for at undersøge muligheden for at lægge sag an.

På hans hjemmeside skriver Brian Gideon, at han ikke kan sætte en finger på det faktuelle i Modkrafts beskrivelse af InfoWars, som værende knyttet til den erklærede anti-socialistiske konspirationsteoretiker og radiovært Alex Jones i USA.

– Det de egentlig skriver om infowars.dk og mig er ikke så negativt, men mere lidt uvidende. Der står ikke meget forkert, men det er nu alligevel ikke problemet, skriver Brian Gideon.

Ligesom Morten Wilder opfatter han Modkrafts artikel som led i en større sammensværgelse, der blandt andet involverer den antifascistiske bevægelse, og han frygter, at det kan udvikle sig til korporligheder i forbindelse med de kommende Bilderberg-protester.

– Igennem kilder fra USA har vi også lært, at ANTIFA i f.eks. New York udsætter andre aktivister for samme behandling og det har endt i slåskampe. Det håber vi ikke sker til Bilderberg mødet i år, men det er ikke umuligt det kan ske, hvis de møder op og gør grin med folk. Der kan være nogen som ikke tolererer den slags og derfor synes vi det er dumt af dem at fremprovokere ballade, som kan ende med vold.

Læs artiklen »Infowars.dk angribes igen« hos InfoWars.dk.

Stor debat – og kreativitet

På Modkrafts facebook-side har sagen også udviklet sig til større debat.

Her deltager blandt andre Josef Hanji, der er nævnt i Modkrafts artikel som et eksempel på, hvordan Scientology knytter an til centrale personer i den danske bevægelse for ’sandheden’ om terrorangrebet den 11. september 2001 i USA.

Han ønsker heller ikke at udtale sig til citat, men udtrykker på facebook skuffelse over, at en samtale med Modkrafts journalist, Rune Eltard-Sørensen ikke har resulteret i større forståelse for kritikkerne af New World Order.

– Sandheden står på vores side, det er Modkraft der lyver og manipulerer her, og derfor er det en lang række personlige angreb, der præger artiklen, i stedet for at dykke ned i bevisbyrden af, hvad det er folk siger, skriver Josef Hanji.

Han har også et mildt sagt opsigtsvækkende bud på hvorfor Modkrafts journalist ikke deltager mere aktivt i debatten om den kritik, der bliver rejst af artiklen.

Han skriver således i en debattråd på Modkrafts facebook-væg, at portalens blogger Erik Storrud er én og samme person som artiklens forfatter, og er mere interesseret i at »trolle« debatten end at deltage i den.

Besøg Modkrafts facebook-side og deltag i debatten her.

Der er dog også læsere, som finder det hele ganske underholdende.

I løbet af dagen er der således blevet produceret flere satiriske billedmanipulationer, der gør grin med konspirationsteoretikerne og deres kritik af Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce