Annonce

Udland
21. juni 2013 - 21:09

Grækenland: Demokratisk Venstre trækker sig fra regeringen

Det mindste regeringsparti, Demokratisk Venstre, har besluttet at trække sig ud af den græske regering, skriver hjemmesiden ekathimerine.com.

Det sker på grund af uenigheder i regeringen om besparelserne på Den Græske Radiofoni, ERT. Tre tv-kanaler og flere radiostationer blev tirsdag den 11. juni lukket ned af et regeringsdekret med få timers varsel – og selv om dekretet er underkendt af græsk retsvæsen er radio og tv-signaler stadig ikke genetableret.

Læs artiklen »Fyrede græske mediefolk besætter statslige tv- og radiostationer« på modkraft.dk

Læs artiklen »Grækenland: TV-lukning udløser generalstrejke« på modkraft.dk

Enegang fra premierminister Samaras

Dekretet var ikke aftalt mellem de tre regeringspartier - og heller ikke planerne om reetablering af et offentligt medieselskab. Torsdag lykkedes det premiereminister Georgio Samaras at få tilsagn fra det socialdemokratisk PASOK til et reduceret statsligt selskab på 2.000 ansatte - mod knap 2.700 i ERT lige nu. Men det ville Demokratisk Venstre ikke være med til.

Efter et krisemøde i Demokratisk Venstres ledelse fredag den 21. juni meddelte minister for administrative reformer, Antonis Manikatis, at han ville sende sin afskedsbegæring til premierminister Georgio Samaras senere på dagen.

Demokratisk Venstre – forkortet DIMAR – er et parti, der er dannet som højreudspaltning fra venstrefløjspartiet Syriza. Det har 14 pladser i Grækenlands 300 sæder store parlament.

Regeringen råder nu over 153 af parlamentets pladser, og den er nu sammensat af det konservative Nyt Demokrati og det socialdemokratiske PASOK.

Læs artiklen »Græsk højesteret blokerer for lukning af statsmedier« på modkraft.dk

Læs artiklen »Grækenland: Lukkede statsmedier sender nu via Internettet« på modkraft.dk

Læs med hos ekathimerini.com

Redaktion: 

Annonce