Annonce

Udland
12. juni 2013 - 14:19

Grækenland: TV-lukning udløser generalstrejke

Græsk fagbevægelse opfordrer til generalstrejke og demonstrationer i det centrale Athen torsdag. Mediearbejdere opretholder besættelse - og støttedemonstration fortsætter foran de statslige mediers hovedkontor.

To store græske fagforeninger har indkaldt til generalstrejke torsdag den 13. juni 2013 i protest mod et regeringsdekret om øjeblikkelig lukning alle landet offentlige tv- og radiostationer.

Lukning af de offentlige kanaler blev meddelt tirsdag og effektueret i løbet af fem timer, hvor sendesignalerne blev slukket. Beslutningen er en udløber af den såkaldte Trojkas (EU, IMF og EBC) krav om offentlige besparelser for at udløse et milliardlån til den græske stat.

Lukningen betød, at knap 3.000 mediearbejdere blev fyret med øjeblikkelig virkning.

Læs også artiklen »Fyrede græske mediefolk besætter statslige tv- og radiostationer« hos Modkraft

Besættelse og demonstationer

De ansatte i de statslige medier besvarede fyringerne med en besættelse af lokalerne og fortsat mediedrift – på grund af manglen på æterbårne signaler, dog kun på internettet.

En større demonstration, der startede tirsdag aften, er natten til onsdag blevet fortsat, og Modkraft erfarer, at der onsdag eftermiddag fortsat er demonstranter foran det statslige fjernsyns hovedkontor i udkanten af Athen – med det udtrykkelige formål at hindre politiet i at rydde bygningen.

De to faglige, græske hovedorganisationer, for henholdsvis privat- og offentlige ansatte, har foruden opfordringen til strejke også indkaldt til demonstration i Athens centrum – demonstrationerne vil bevæge sig fra universitetsområdet omkring Akademias-gaden til Syntagme-pladser foran Grækenlands parlament.   

Følg en løbende opdatering om demonstrationer, parlamentsdebat og internatinale reaktioner hos græske Radiobubble

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce