Annonce

Film
26. marts 2016 - 20:54
DR2 tv-kanalen viser i dag Stanley Kubricks film Spartacus . Filmen er fra 1960, og bygger på en roman af den progressive amerikanske forfatter Howard Fast. Se linksamlingen på Tidslinjen år 71 f.v.t. med links til leksikon- og tidsskriftsartikler om slaveoprøret mod romerne, om historien omkring filmen og om bøger om Spartacus. Med videoklip og litteraturliste.
Kultur og protest
3. marts 2015 - 12:27
Punk-kunst gruppen Pussy Riot går i flæsket på den danske skuespiller Lars Mikkelsen, der spiller russisk præsident i nye afsnit af den populære amerikanske tv-serie House of Cards. Aktivisterne præsenterer samtidig nye sange imod militarisering, droner, racisme og politivold i USA.
Kampagne
23. marts 2015 - 14:27

Occupy-bagmænd vil »hjerne-bombe« tv-seere i Vesten

Det kapitalisme-kritiske medie- og aktivistnetværk Adbuster fra Canada lancerer kampagnen »Mindbombs«. Ideen er at tæppebombe tv-seere med reklame-lignende indslag vendt imod store virksomheders udemokratiske og forurenende praksis.
Udland
10. januar 2015 - 18:31

Sverige: Femi-tv-drama i mål med indsamling

Svenske mediefolk har indsamlet 230.000 svenske kroner, som skal bruges på at realisere en feministisk tv-serie med titlen »Dom jävlarna ska skjutas« om en gruppe kvinder, der tager loven i egen hånd og bekæmper voldtægtsmænd og andre sexister.
Af Dennis Agerblad
10. januar 2015 - 13:22
Vi er transvestitter med meget lange klitter. Alle mænd er transer med forskellige præferencer. Du kan lege det er fastelavn. Din tissemand skal nemlig have et nyt navn. Du kan kalde den for en mis og sidde ned når du skal tis'. Mænd skal gå i dametøj, Imens de bløder syltetøj, Hver måned skal de bløde, Hver 9 måned skal de føde.
Indsamling
5. januar 2015 - 16:26

Hårdtslående svensk femi-tv-serie kæmper for realisering

Svenske film- og tv-folk har startet indsamling for at skabe en hard core feministisk tv-serie, der handler om en gruppe kvinder som hævner sig på et uretfærdigt og mandsdomineret samfund. Se test-traileren til 'Dom Jävlarna Ska Skjutas' her.
Kultur
23. oktober 2014 - 16:22
Synet på køn og seksualitet er under opbrud. Intet sted ses det mere tydeligt end i de amerikanske tv-serier »Modern Family« og »Orange Is The New Black«.
Frank ser rødt
5. marts 2013 - 16:10
Våbenindustrien, landbruget og de multinationale selskaber får uanmeldt besøg af den tidligere venstreradikale aktivist Frank Poulsen i DR2's nye programserie »Frank Ser Rødt«, som har premiere tirsdag aften.
Endelig
2. april 2012 - 10:37
Højdepunkterne fra mere end 2.500 timers tv med alt fra gadekampe og politivold, til flabet satire og venstreorienteret mikrofonholderi bliver tilgængelig, når TV Stop går online.

Annonce