Annonce

Frank ser rødt
5. marts 2013 - 16:10

Ex-aktivist vil starte værdidebat på DR2

Våbenindustrien, landbruget og de multinationale selskaber får uanmeldt besøg af den tidligere venstreradikale aktivist Frank Poulsen i DR2's nye programserie »Frank Ser Rødt«, som har premiere tirsdag aften.

Når landbruget hvert år sprøjter tonsvis af giftige sprøjtemidler ud på de danske marker, og det multinationale selskab Nestlé ikke betaler skat i Danmark, er det juridisk set ikke spor ulovligt.

Men er det moralsk forsvarligt?

Det og mange andre spørgsmål rejser den tidligere venstreradikale aktivist på Nørrebro, dokumentarfilminstruktøren Frank Poulsen i den nye programserie »Frank ser rødt«, som har premiere tirsdag aften på DR2.

Igennem ti udsendelser besøger han politikere, snakker med eksperter og tager på uanmeldt besøg hos virksomheder for at afdække og formulere alternativer til de strukturelle problemer og åbenlyse selvmodsigelser i det morderne kapitalistiske samfund.  

Besøg programsiden for Frank Ser Rødt hos DR2.

Værdidebat i frokoststuen

Den undrende og forargede Frank Poulsen er i centrum i tv-udsendelserne, men problemstillingerne er almene – og begge sider af sagen belyses.

– Jeg er ikke journalist, men bruger min indignation som drivkraft. Nogle vil sikkert finde det skide provokerende, men jeg håber alligevel, at programmet kan være udgangspunkt for en værdimæssig diskussion ude i frokoststuerne. Og det uanset om man så er rød eller blå, fortæller Frank Poulsen til Modkraft.   

Han har en fortid på den alternative lokalstation TV Stop, er uddannet på Filmskolen og har tidligere instrueret dokumentarfilmene »Guerilla Girl« om borgerkrigen i Colombia og »Blood in the mobile«, der sætter fokus på de mørke sider af fremstillingen af mobiltelefoner.

Denne gang rettes kameraet - udover multinationale selskaber og landbruget - også mod våbenindustrien, reklamebranchen og den danske journaliststand.

De seriøse emner behandles dog med et glimt i øjet.

– Formatet er underholdende, da vi gerne vil skabe en bred debat om de værdier, vi bygger vores samfund på, og rejse spørgsmål, som er vigtige for vores fællesskab, siger Frank Poulsen.

Første program sendes tirsdag aften kl. 20:00 på DR2 og handler om legalisering af hash.

Besøg facebook-siden »Frank Ser Rødt«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce