Annonce

Endelig
2. april 2012 - 10:37

TV Stop genopstår på internettet

Højdepunkterne fra mere end 2.500 timers tv med alt fra gadekampe og politivold, til flabet satire og venstreorienteret mikrofonholderi bliver tilgængelig, når den anti-autoritære lokalstation TV Stop går online. 

Der er mulighed for at se eller gense nogle af de mest gakkede indslag nogensinde på dansk tv, når lokalstationen TV Stop genopstår på internettet. 

Den berømte og berygtede tv-station, der chokerede og frydede seere i København og omegn fra 1990 til 2005, åbner den 6. april en hjemmeside, hvor udvalgte udsendelser vil blive gjort offentligt tilgængelig.

»Til åbningen af hjemmesiden har vi udvalgt en stribe indslag, som på afgørende vis har været med til at give TV STOP sit image som et fandenivoldsk, antiautoritært modmedie, der med sin journalistiske seriøsitet og bidende humor var en pind i røven på magthaverne og borgerskabet,« skriver initiativtagerne, der er tidligere redaktionsmedlemmer, i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

Besøg TV Stops hjemmeside.

En gummiged i Vridsløselille

TV Stop blev for alvor kendt i offentligheden, da stationens kamerafolk og journalister var med til at gennemhulle centrale dele af Københavns Politi forklaring om, hvorfor de skød mod demonstranter den 18. maj 1993.

Tv-stationens afsløringer tvang politiet til at lave en ny redegørelse omkring episoden, hvor 113 skarpe skud blev affyret og sårede flere på Nørrebro.

Et andet legendarisk øjeblik i TV Stops historie er et indslaget fra den dag, da en gummiged pløjede igennem muren ved Vridsløselille Statsfængsel og flere fanger flygter.

– Vi havde det først og fremmest sjovt, og vi brændte for at tale magten midt imod. Der er altid brug for vagthunde, der holder øje med politikerne og de etablerede medier. Så vi håber selvfølgelig også, at hjemmesiden vil inspirere andre til se, at det er vigtigt, og at det kan lade sig gøre, fortæller Pia Jensen, som er tidligere ansat på TV Stop og med til at lave den nye hjemmeside.

Hun fortæller, at mere end 2.500 timers tv er i gang med at blive gennemset og højdepunkterne vil blive bragt på hjemmesiden, når det er digitaliseret.

TV Stop blev igennem tiden lavet af flere end 400 frivillige, der i kortere eller længere perioder ofte uden tidligere erfaring prøvede kræfter med tv-mediet.

To faste programmer gik dog igen næsten alle årene: Tirsdags Direkte Live og Storbybio. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce