Annonce

Debat
28. september 2016 - 14:47
KOMMENTAR: Black Lives Matter-bevægelsen er vokset fra lokale protester mod politidrab på unge sorte mænd til en national bevægelse mod den systematiske racisme i USA. Men bevægelsen er fortsat kontroversiel, og misforståelserne er mange. Vi ser nærmere på Black Lives Matter for at forstå, hvad sorte liv betyder i dag.
Aktion
7. september 2016 - 17:50
Ni Black Lives Matter-aktivister blev anholdt efter en aktion på landingsbanen i Londons lufthavn. »Hvis flygtninge ikke kan flyve, kan de rige heller ikke«, siger aktivisterne, som mener at klimakrisen er racistisk, fordi sorte flygtninge dør på vej til Europa.
Militarisering
29. august 2016 - 15:01
Amerikanske politifolk er i stigende grad udrustet som soldater til politiske uroligheder og almindelige politiforretninger. Det skyldes en massiv overførsel af våben fra krigene i Afghanistan og Irak og Israels rolle som leverandør af ekspertise i terrorbekæmpelse. Det øger politiets frygt mod den civile befolkning, mener forfatter og højrefløjsekspert.
Kommentar
17. august 2016 - 16:43
Blandt de millioner, som demonstrerer og aktionerer under parolen Black Lives Matter (BLM) er solidaritet med palæstinenserne blevet et centralt tema ved bevægelsens manifestationer mod politidrab på sorte mennesker i USA. Og i en ny koalition har mere end 50 BLM-organisationer forenet sig på et grundlag, der med sin omtale af Israelsk politik overfor palæstinenserne som folkemorderisk og besættelsen som apartheid, stikker helt af fra Israel-lobbyens sædvanlige og let overskridelige kriterier for, hvad man kan sige kritisk om Israel uden at gøre sig skyldig i antisemitisme. De...

Annonce