Annonce

Af Ole Sandberg
1. juni 2016 - 16:33
Clements insisteren på, at det ikke er en tilladt svar-mulighed i hans interview har en bestemt politisk struktur indbygget, hvor alle aktører handler isoleret og derfor kun kan tage hensyn til sine umiddelbare og snævre interesser.
grænselukning
3. januar 2016 - 17:23
Mandag træder en ny svensk grænselov i kraft. Den betyder, at transportfirmaer skal kontrollere alle rejsendes ID og nægte indrejse til Sverige til dem, der ikke har. Dermed kan flygtninge uden ID ikke rejse med bus eller tog fra Danmark til Sverige for at søge asyl der. Svenske og danske aktivister indkalder til civil ulydighedsaktion.
Interview
12. oktober 2016 - 13:34
Tirsdag blev Annika Holm Nielsen frifundet for menneskesmugling. I dag ser hun fremad: »Denne humanitære katastrofe er altså ikke forsvundet, bare fordi det er lykkedes at sætte hegn op hele vejen rundt om Europa. At politikerne har vendt ryggen til de her mennesker betyder ikke, at de ikke findes. De flygter stadig«
Flygtninge
11. oktober 2016 - 15:37
De fire personer, der var anklaget for blandt andet at sejle flygtninge over Øresund i september 2015, er alle frifundet.
Flygtinge
11. oktober 2016 - 12:36
Fire personer kræves dømt for menneskesmugling i Københavns Byret, hvor demonstranter protesterer det meste af tirsdag. »Vi vil bryde loven igen, og det vil vi også opfordre andre til. Og vi vil kunne tilbyde dem den hjælp, der er behov for i forhold til en eventuel straf,« lyder det fra Welcome to Denmark.
Politik
7. oktober 2015 - 8:44
Venstrefløjen – eller store dele af den – har i mange år haft vanskeligt ved at holde sin feminisme fri af racisme. En af de offentlige venstrefløjsfigurer, der plejer at kunne holde tungen lige i munden, ser nu desværre ud til at have skiftet strategi. I Politiken i denne uge udtaler politisk ordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen at: »Man skal bestemt ikke lukke øjnene for, at det er svært at tage imod flygtninge. Dels fordi mange af dem har voldsomme traumer i bagagen. Dels fordi mange af dem kommer fra en kultur, som er meget anderledes end den danske. For eksempel i forhold...
Løs Asylknuden
8. december 2014 - 23:55

Unge asyl-aktivister overrakte protest-underskrifter

Medlemmer af det nystartede netværk Løs Asylknudsen overrakte mandag den 8. december 1.300 underskrifter imod stramninger af den danske asyllovgivning til Rosa Lund fra Enhedslisten.

Annonce