Annonce

15. november 2013 - 11:51

Ligestillingspolitisk milepæl midt i al valgkampsvirakken

I dag lanceres den femte udgave af feminismeklassikeren Kvinde Kend Din Krop. Og jeg og alle andre fra det helt fænomenale kvindekollektiv bag glæder os helt vildt til at præsentere verden for, hvad vi er nået frem til.

Well, blandet med det store forventningspres på om det er lykkedes for os at leve op til den arv, som de fire foregående bøger har sat.

Læs min blog 'Tak for kampen, Suzanne Giese'

Knap tre års diskussioner, analyser, gennemgang af forskningsresultater, frustrationer, samtaler, events, reumert-vindende teaterstykker, betroelser og lancering af ordet 'kussomat' i det danske sprog er ved at lakke mod enden. Og vi nu sidder vi tilbage med den fineste bog, som vi allesammen er enormt stolte og glade over. 

Og ja, nok har mange ting ændret sig, men der er stadig brug for kvindekampskrifter her knap 40 år efter at den første udgave af Kvinde Kend Din Krop så dagens lys.

For eksempel slås vi stadig med et løngab på 17 procent, politi og retsinstanser  spekulerer stadig i voldtægtsofrets ”medskyld” og efterhånden er idealet for, hvordan en kvindekrop skal se ud, blevet så snævert at de færreste af os passer ind.

Læs min blog 'Hvilke 'signaler' legitimerer overgreb?'

Måske var det årsagen til at en tredjedel af pigerne og en femtedel af drengene i folkeskolens ældste klasser var decideret kede af udseendet på deres kønsdele i en undersøgelse fra fra Sex og Samfund. Og at intimkirugiske indgreb bliver mere og mere almindeligt.

Trist når nu kroppen er så hamrende pæn i al sin fejlbarlighed og mangfoldighed. Derfor gik vi i gang med opgaven, for ingen kvinder fortjener at få at vide at de ser forkerte ud. Hvad enten de er behårede, brugte, barberede eller født i en mandekrop.

Med bogen har vi tænkt os at tage fat hvor seksualundervisningen stadig ikke er helt fyldestgørende. Vi vil informere folk og særligt de unge om deres rettigheder. At der er mange måder at være smuk på - og lige så mange måder at udleve sin seksualitet. At kønsidentitet er noget man tager, ikke noget man finder i en beautybox. Og at egen lyst og grænser ikke skal tilsidesættes.

Læs min blog 'Mandekamp er klassekamp'

Vi håber den bliver set skridt på vejen mod at køn er en gave og ikke en begrænsning. For ingen kan være tjent med at skulle presses til leve op til andres snævre og hjemmestrikkede moral om hvad en 'rigtig kvinde' eller 'rigtig mand' må og ikke må. Det er frigørelse i ordets egentlige forstand.

Vi fejrer bogen, dens fans og alle der har bidraget i dag fredag den 15. november klokken 17 i Sjællandsgade bad. Og du er inviteret!     

Se invitationen på facebook

 

Annonce