Annonce

Bog
3. oktober 2014 - 16:22

Øvig Knudsen efterlyser BZ'ere

Journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen efterlyser nu offentligt tidligere aktivister fra BZ-bevægelsen. Det sker efter at flere har afvist at tale med ham i forbindelse med en bog om husbesætterne. Han er ligeglad med sandheden, siger en tidligere BZ'er, som begrundelse for ikke at medvirke til bogen.

Mange tidligere aktivister fra den danske BZ-bevægelse afviser at tale med forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen i forbindelse med researchen til hans kommende bog om bevægelsen.

– Den gennemgående holdning hos det gamle bz-miljø er, at der hjertens gerne må blive skrevet en bog om os – det skal bare ikke være Peter Øvig, der skriver den. Han er ligeglad med sandheden, og han interesserer sig ikke for autencitet. Han har allerede bestemt sig for hvilken historie, han vil skrive, fortæller den tidligere aktivist Mads Bjerre Mouritzen til Magsinet Doxa.

Læs artiklen »BZ’ere: Hold dig væk, Peter Øvig« hos Magasinet Doxa.

Øvig: Kontakt mig

Den holdning får nu Peter Øvig Knudsen til på sin hjemmeside og via de sociale medier, at efterlyse tidligere aktivister, der ønsker at medvirke til bogen.

– Jeg håber, at der ude i verden er endnu flere bz’ere, som også mener, at en bz-bog, skrevet af mig, kunne være interessant at læse for både jer selv og resten af verden. I så fald I er meget velkomne til at kontakte mig, skriver forfatteren blandt andet.

Læs opråbet »BZ’ERE EFTERLYSES« på Peter Øvig Knudsens hjemmeside.

Og det har tilsyneladende givet pote.

– Allerede her dagen efter at jeg i går eftermiddags efterlyste gamle BZ'ere, ligger der en del mails i min indbakke fra BZ'ere, som GERNE vil snakke med mig om dengang i 80'erne. Det er meget opløftende! Måske kan den bog alligevel skrives ..., skriver Peter Øvig Knudsen på sin facebook-profil torsdag under overskriften »EFTERLYSNINGEN VIRKER«.

Besøg Peter Øvig Knudsens facebook-side her.

Breve skaber debat

Allerede i juni kunne Modkraft fortælle, at en gruppe tidligere BZ'ere tog afstand fra bogprojektet, og via et åbent brev opfordrede deres tidligere med-aktivister til at boykotte forfatteren.

Anledningen til den aktuelle debat om Peter Øvig Knudsen planer kommer efter, at forfatteren de seneste to uger er begyndt, at sende breve til tidligere aktivister, hvori han spørge om muligheden for at lave et interview. 

Læs artiklen »Aktivister advarer imod Øvig Knudsens bogprojekt om BZ-bevægelsen« hos Modkraft.

Læs artiklen »Øvig Knudsen i tænkeboks om BZ-bog« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce