Annonce

Historieskrivning
11. juni 2014 - 18:16

Øvig Knudsen i tænkeboks om BZ-bog

Journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen beslutter først efter sommerferien om han vil bruge de kommende år på at skrive om 1980’ernes BZ-bevægelse. Tidligere hippie støtter projektet.

Først i slutningen af august bliver det endeligt afgjort, om de venstreradikale aktivister i BZ-bevægelsen i 1980’ernes Danmark bliver emnet for Peter Øvig Knudsens kommende bog.

Det fortæller den prisbelønnede, men også omdiskuterede forfatter og journalist, der selv har en fortid på venstrefløjen og tidligere har skrevet om hippie-bevægelsen og Blekingegade-gruppen.

Peter Øvig Knudsen er fra samme generation som husbesætterne og har et personligt netværk blandt de tidligere aktivister, hvilket gør, at han håber, at han vil kunne løfte opgaven.

– Og barometeret peger da også i den retning. Men jeg har brug for sommerferien til at tænke over det. Det er jo en stor beslutning, da det er et projekt, som formentlig vil komme til at tage flere år at realisere, siger Peter Øvig Knudsen til Modkraft.

Zoo-kritik skaber debat

Som tidligere beskrevet på Modkraft møder Øvig Knudsens overvejelser om at skrive om BZ-bevægelsen modstand fra en gruppe tidligere og nuværende aktivister, der kalder sig 'Kritiske P.Ø.K.-læsere'.

I et åbent brev bragt i det venstreradikale magasin SLAMM advarer gruppen imod forfatteren.

De frygter nemlig, at han vil omdanne historien om deres bevægelse til en »zoologisk have«, der skal underholde »bedste-borgere Danmark«.

Det har udløst debat på de sociale medier og nu også afstedkommet et nyt åbent brev.

Læs artiklen »Aktivister advarer imod Øvig Knudsens bogprojekt om BZ-bevægelsen« hos Modkraft.

Glad hippie står frem

Som en reaktion på de anonyme aktivisters kritik skriver en tidligere hippie i et indlæg på Modkraft, at hun har haft stor glæde af samarbejdet med Peter Øvig Knudsen i forbindelse med dennes tobindsværk om Thylejren.

– Jeg ved fra de mange læsere, jeg har talt med, at de har været meget inspirerede af bøgerne. At mange af de yngre, som kun havde viden om hippietiden fra pressens dårlige omtale, pludselig fik indsigt i den tid og de drømme, som blev udlevet, skriver Karen Helle Grue i sit indlæg på Modkraft.

Hun mener ikke, at der er noget at frygte, hvis Peter Øvig Knudsen kaster sig over BZ’erne efter sommerferien.

– Hvis Peter Øvig Knudsen faktisk vil skrive en bog om BZ-tiden, så vil jeg foreslå, at de involverede bruger det til at få nogle gode budskaber ud; altså benytte sig af, at en dygtig og omhyggelig journalist vil gøre alt det arbejde, som det er at samle alt materialet, systematisere det og få en læseværdig bog ud af det, lyder opfordringen.

Læs det åbne brev »Mit samarbejde med Øvig Knudsen var inspirerende« og deltag i debatten hos Modkraft.

Se også om kritikken af Øvigs bog om Bekingegade-gruppen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce