Annonce

Happening
8. oktober 2014 - 12:18

Alternativ protest ved Folketingets åbning

Konspirationsteoretikere var på pletten, da græsrodsinitiativet »Omring Christiansborg Hånd i Hånd« i forbindelse med folketingets åbning samlede omkring 100 mennesker til en alternativ protest imod regeringens politik.

Omkring 200 mennesker var tirsdag mødt frem på Christiansborg Slotsplads for at protestere ved åbningen af Folketinget.

Halvdelen deltog i aktionen »Omring Christiansborg – Hånd i hånd«, mens resten var danske kurdere, der ville gøre opmærksom på situationen i byen Kobane, der er under angreb fra ISIL-bevægelsen.

Læs artiklen »Kurdere i aktion: Frygter massakre i Kobane« hos Modkraft.

Mens sidstnævnte efterhånden er et velkendt syn, så var »hånd i hånd«-aktionen en noget mere utraditionel happening.

– Kom og hjælp med at skubbe til den ånd, der i forvejen arbejder hårdt på at vise os, at der er mange måder at kommunikere på, lød det således i invitationen til begivenheden, der var anbefalet flere end 30 forskellige grupper og initiativer, heriblandt Budskab fra Græsrødderne, Landsforeningen Lediges vilkår,  Skifergas Nej Tak, Enhedslisten Region Syddanmark samt partiets afdelinger i Esbjerg og Stevns.

Se Modkrafts fotoserie fra folketingets åbning her.

Se video om begivenhederne ved folketingets åbningsdag.

»Vi henvender os til ALLE«

Tirsdags aktionens højdepunkt var, som navnet antyder, et forsøg på at omringe Christiansborg i en menneskekæde, mens der i løbet af dagen var annonceret en ’dialogstol’ – med fri talemulighed for de fremmødte, samt lavet en hjerteformation af mennesker. 

– Dette er en aktion med fokus på, hvem vi gerne vil være som mennesker og som folk. Det er et stærkt signal til magthavere, til omverdenen og til hinanden om, at vi ønsker at lægge mere vægt på samarbejde, samhørighed, social og klimamæssig samvittighed, skriver initiativtager til demonstrationen Anna Katarina Andersen på facebook-begivenheden.

Invitationen forsætter:

– Vi henvender os til ALLE. Læger, sagsbehandlere, politikere uanset farve og størrelse, EU-skeptikere, Multibilliardærer, arbejdssøgende, jobkonsulenter, politifolk, naturfolk, biologer, selvstændigt erhvervsdrivende, undervisere, pædagoger, forældre, studerende, religiøse, atheister, anarkister, gamle, unge, syge, raske, dig som ENDNU ikke helt forstår osv osv osv...... Blot du kommer med fred i dit sind. Bare et lille øjeblik.

Trods den brede appel, så var der kun mødt omkring 20 mennesker op ved Fredsvagten karakteristiske regnbueflag, da arrangementet skulle gå i gang klokken 10:30.

Læs hele grundlaget for Hån i Hånd-aktionen her (facebook).

Råber af politikere

Det ændrede sig efter en halv times tid, da to busser fra henholdsvis Esbjerg og Frederikshavn, med opsamling i Kolding, på Fyn og i Slagelse, ankom til slotspladsen.

Og så kunne arrangementet i al sin mangfoldighed begynde.

Deltagerne var på forhånd blevet opfordret til at møde op med et hjerte, eventuelt med ens eget budskab, der kan afleveres til politikerne, når de går fra Slotskirken.

Budskaberne blev dog ikke afleveret på røde hjerter, men med råbt fra hjertet, da politikerne omkring middagstid kom forbi.

Blandt dem Rene Erbs fra gruppen ’Behandl Mig Ordentlig’, der råbte så hårde skældsord efter Ida Auken, at hun stoppede og forsøgte at forklare sig.

Hans budskab var blandt andet, at der er brug for at tale til politikernes samvittighed og hjerte for at få dem til at indføre en mere solidarisk socialpolitik. 

Optrinnet mindede om, hvad der skete ved »hånd i hånd«-aktionen sidste år, hvor der ligeledes blev råbt ukvemsord mod politikerne, da de mødte op på arbejde.

Konspirationsteoretikere på pletten  

Da der skulle laves en menneskekæde rundt om Christiansborg, så var der selvsagt ikke mennesker nok til at ’omringe’ bygningen.

Heller ikke selvom flere kurdere, der i mellemtiden var mødt frem på slotspladsen gav en hånd med.

Derimod blev tid til at tale dunder imod krig og nedskæringer på velfærden, samt advare imod Bilderberg og ’løgnen’ om terrorangrebet den 11. September 2001 i USA.

At sidstnævnte budskaber havde fundet vej til ’folkemødet’ var ikke uden grund.

Den officielle mobiliseringsvideo til arrangementet var lavet af Morten Wilders, der som faste læsere af Modkraft vil vide, driver konspirationshjemmesiden Oplysning Til Det Danske Folk.

Mobiliseringsvideoen er da også blot en versionering af den reklamevideo, som Morten Wilders tidligere har fremstillet for sin kontroversielle hjemmeside, der blandt andet indeholder links til Scientology-propaganda og konspirationsteoretikerne Alex Jones og David Icke.   

Læs artiklen »Konspirationsteoretikere har forbindelse til Scientology« hos Modkraft.

Videoen er samtidig suppleret med et link til hjemmesiden Oplysning Til Det Danske Folk.

Se mobiliseringsvideo for 'hånd i hånd'-aktionen. 

Se Mortens Wilder video fra sidste års »hånd i hånd«-aktion foran Christiansborg.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce