Annonce

Af Liv Rolf Mertz
19. september 2014 - 19:14
Det er nu blevet umuligt for transkønnede at påbegynde hormonterapi hinsides Sexologisk Klinik. Dét er der intet positivt at sige om.
Kommentar
7. juni 2016 - 10:00
Det er symbolpolitik og spin, der skal give Danmark et ry for god behandling mod transkønnede, når diagnosen ‘transsexualisme’ ændres og flyttes fra psykiatrien, men ikke fjernes helt. Konsekvenserne bliver en ensretning af folks kroppe, siger Laura Mølgaard Tams, der har meldt sig ud af LGBT Danmark, fordi de ikke varetager transkønnedes politiske interesser.
Kommentar
2. juni 2016 - 15:59
Når LGBT Danmark alligevel ikke mener, at behandlingen af transpersoner skal ud fra Sexologisk klinik og dermed psykiatrien, gør de kampen for transrettigheder i det politiske landskab sværere. Det mener Transpolitisk Forum, der kræver et nyt system og kalder på solidaritet fra landsorganisationen.
Transkønnede
14. oktober 2015 - 14:49
Transkønnede, der vil have behandling i Danmark, skal igennem et udredningsforløb hos Sexologisk Klinik. Sådan har det været, siden Sundhedsstyrelsen, den 19. december 2014, udgav en ny ’Vejledning om udredning og behandling af transkønnede’. Det har betydet en markant forværring af forholdene for alle, der ønsker behandling.
Behandlings(u)muligheder
4. februar 2015 - 9:07
Med nye retningslinier for behandlingen af transpersoner sidder sundhedsministeren en kritik fra NGO'er, menneskerettighedsgrupper og transaktivister overhørig. Umyndiggørelse og fratagelse af basale behandlingsrettigheder er stadig virkeligheden for de ramte transpersoner.
Prisoverrækkelse
6. januar 2015 - 9:08
Initiativtagerne til kampagnen mod Sundhedsstyrelsens retningslinjer på transområdet er nomineret til Axgil GayGallas aktivistpris. Kampagnens talspersoner Elvin Pedersen-Nielsen og Chris Magnild, forklarer i dette åbne brev, hvorfor de afviser nomineringen.
Nekrolog
24. november 2014 - 10:41
»Leslie Feinberg, der identificerede sig som hvid anti-racist, arbejderklasse, sekulær jøde, transgender, lesbisk, kvinde, revolutionær kommuist, døde den 15. november«.
Demonstration
27. oktober 2014 - 13:15

Transpersoner på gaden for rettigheder

Omkring 200 mennesker deltog torsdag den 23. oktober i en demonstration foran Christiansborg imod et udkast til Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer for behandling af transkønnede, som ifølge deltagerne krænker de transkønnedes rettigheder. Se tv-indslag om arrangementet her.
Kampagne
13. oktober 2014 - 18:31
Transaktivister har offentliggjort intime spørgeskemaer fra Sexologisk Klinik på Rigshospitalet i protest over et forslag til nye retningslinjer fra Sundhedstyrelsen, som vil begrænse transpersoners mulighed for homonbehandling.
Trans-rettigheder
29. september 2014 - 12:35
Den 15. september meddelte den eneste praktiserende speciallæge i København, under den offentlige sygeforsikring, at han med øjeblikkelig virkning stopper behandlingen af transpersoner.

Sider

Annonce