Annonce

30. januar 2017 - 11:23

»Venstrefløjen er altid præget af fraktioner«

Et medie, der insisterer på at samle den brede venstrefløj, vil altid have det svært, mener SFer og Modkraft-blogger Leif Donbæk.

Modkraft har spurgt tidligere journalister, redaktører, brugere og bidragsydere om deres reaktion på beslutningen om Modkrafts snarlige lukning.

Læs mere om den forestående lukning her

Leif Donbæk, SF'er, jurist og blogger på blandt andet Modkraft.

Det første, jeg tænkte, da jeg så, at Modkraft lukker den 1. Februar var…

- Jeg blev rigtig ked af det. Modkraft har været det første medie, der gav mig en chance i den offentlige debat. Tillige har Modkraft på mange måder været et samlingspunkt for en bredere venstrefløj, end man ofte møder i debatten. Her kunne alt fra den yderste venstrefløj til socialdemokrater komme til orde.

Mit forhold til Modkraft har været…

- Jeg har været bidragsyder, støttemedlem, deltager ved fester på redaktionen og ven af huset.

Det er vigtigt at have et medie, der samler den såkaldte venstrefløj, men…

- Det er svært, venstrefløjen er altid fraktioneret, og et medie, der insistere på at kunne samle bredt, er svært - der er stærke kræfter i alle grupperinger og partier, der ikke forstår behovet for debat på tværs. Og jeg har selv gang på gang mærket det på egen krop, når der var vilde protester i kommentarsporet om, hvorvidt at jeg, som SF'er, overhovedet burde have lov til at skrive på Modkraft.

Når man kigger på det øvrige mediebillede synes jeg, at Modkraft har været…

- I stand til at ramme nyheder og debatter der ikke var plads til andre steder. Det har også været her, vi kunne debattere venstrefløjens interne forhold. Her vi kunne debattere tingene ud, og her har en del, der ofte har svært ved at komme til orde, kunne skrive. Ligeså har Modkraft været et vindue, hvor den yderste venstrefløj er blevet konfronteret med andre standpunkter, og Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet er blevet mindet om, at der findes et Danmark udenfor Folketingssalen.

Hvis jeg kunne bestemme, hvad der skulle ske med sitet efter 1. februar, så…

- Så skulle det drives videre på en blanding af mediestøtte, 1.000 Medkraft medlemmer og fast støtte fra Enhedslisten, SF og »miljøet«.

Besøg Leif Donbæks blog her

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce