Annonce

Sverige
13. maj 2014 - 22:48

Politiet vidste, at nazister ville angribe demo - gjorde intet

Det lokale politi i Kärrtorp ignorerede en advarsel fra efterretningstjenesten om, at nazister planlagde at angribe en antiracistisk demonstration i den lille Stockholm-forstad i december. Resultatet blev slagsmål, flaskekast og knivstikkeri.

Ifølge den svenske magasin ETC havde det lokale politi i byen Kärrtorp forud for en antiracistisk demonstration i byen i december sidste år fået et tip fra efterretningstjenesten SÄPO om, at nazister havde konkrete planer om et voldeligt angreb på arrangementet, der samlede skolebørn og småbørnsfamilier.

Som tidligere beskrevet på Modkraft lykkedes det nazisterne at gennemføre overfaldet, hvilket udløste slagsmål, flaskekast og konfrontationer med blandt andet kniv mellem antiracister og højreeksremisterne.

Et medlem fra venstrefløjsgruppen Revolutionära Fronten blev efterfølgende idømt seks og et halvt års fængsel for "drabsforsøg", da han ifølge eget udsagn valgte at forsvare demonstrationen med en kniv, da nazisterne gik til angreb.

En talsperson for poltiet i Kärrtorp bekræfter, at man modtog et konkret tip, men at man på grund af en "menneskelig fejl" ikke reagerede på det og derfor ikke indsatte en større politistyrke til at beskytte deltagerne i den antiracistiske demonstration.

Læs artiklen "Polisen kände till nazistattacken" hos ETC.

Læs kommentaren »Polisen ljuger om Kärrtorp – de visste vad som väntade« hos AftonBladet.

Læs artiklen "Sverige: Seks og et halvt års fængsel for drabsforsøg på nazist" hos Modkraft.

Læs artiklen "Nazister angreb antiracistisk demonstration i Stockholm" hos Modkraft.

Læs artiklen "Rekordstor protest mod racisme i Stockholm" hos Modkraft.

 

 

Redaktion: 

Annonce