Annonce

Af Erik Christensen
25. april 2016 - 9:37
Nu mangler man bare, at Enhedslisten og SF melder sig under fanerne i en ny bred debat om borgerløn/basisindkomst på venstrefløjen.
Af Erik Christensen
21. april 2015 - 9:03
Den kreative middelklasse har kaldt til "Oprør fra udkanten". Men den mangler nogle langsigtede grønne visioner.
Sverige
19. oktober 2016 - 13:51
Landsretten vender byrettens dom på hovedet i sagen om knivoverfaldet på Showan Shattak. Den tidligere dømte Andreas Carlsson er frifundet, mens en 30-årig mand, der blev frifundet i byretten, nu får fængselsdom for grov vold.
Sverige
28. oktober 2015 - 15:58
Tidligt om morgenen søndag den 25. oktober blev medlemmer af det svenske Rättvisepartiet Socialisterna udsat for et brandattentat på deres bopæl. Attentatet følger efter adskillige brande ved landets asylcentre.
Venstrefløj
8. september 2015 - 14:19

Vänsterpartiet i Sverige vil af med intern trotskistorganisation

Det svenske venstrefløjsparti Vänsterpartiets ledelse har på et møde søndag den 6. september besluttet, at den lille trotskistiske organisation Revolution er et konkurrerende politisk parti.

Revolution, der indtil august har lydt navnet i Avanti, er en svensk sektion af den internationale tendens International Marxist Tendency, IMT, som i Danmark er repræsenteret af Revolutionære Socialister, tidligere Socialistisk Standpunkt.

Tendensen er kendt for at arbejde »entristisk«, dvs. som stramt, organiseret tendens inden andre partier.

Partiledelsens beslutning er indtil...

Udland
29. juni 2015 - 16:09
SF og Enhedslistens svenske søsterparti, Vänsterpartiet, anklages for at vise større forståelse for USA end for venstrekræfter, ikke mindst i Latinamerika. Partiet formand afviser kritikken og peger på korruption og magtmisbrug hos venstreregeringer.
Happening
25. februar 2015 - 15:40
Efter flere end tusind muslimer i Oslo i weekenden lavede en menneskekæde omkring byens synagoge for at vise solidaritet med det jødiske samfund, følger muslimer i København og Stockholm op og inviterer til lignende happenings.
Relancering?
28. januar 2015 - 10:26

The Pirate Bay tæller ned til 1. februar

En relancering af den populære, men kontroversielle fildelingshjemmeside The Pirate Bay kan være på vej. På hjemmesiden, der blev lukket af svensk politi i december, ses nu en 'fugl Fønix' og et ur, der tæller ned til den 1. februar 2015.
Udland
10. januar 2015 - 18:31

Sverige: Femi-tv-drama i mål med indsamling

Svenske mediefolk har indsamlet 230.000 svenske kroner, som skal bruges på at realisere en feministisk tv-serie med titlen »Dom jävlarna ska skjutas« om en gruppe kvinder, der tager loven i egen hånd og bekæmper voldtægtsmænd og andre sexister.
Sverige
18. december 2014 - 15:06

Kendt antifascist får mangfoldighedspris i Malmø

Den 26-årige antifascist og fodboldsupporter, Showan Shattak, der blev overfaldet ved en feministisk demonstration tidligere i år, modtager årets mangfoldighedspris af Malmø Kommune for hans smittende engagement i kampen mod racisme og diskrimination. Se hans takketale her.

Sider

Annonce