Annonce

<p>Krigsmodstand</p>

Krigsmodstand
24. april 2016 - 16:02
Robert Grimms pjece, udg på dansk i 1918, om den socialistiske fredsbevægelse i Første Verdenskrig - Zimmerwaldbevægelsen - der vendte sig mod socialdemokratiernes opbakning bag egen herskende klasse. Med 2 historiske bilag: Manifesterne fra de socialistiske fredskonferencer i >immerWald og Kienthal.
Krigsmodstandere
6. november 2014 - 10:42
Links til en udstilling på Det Kongelige Bibliotek om danske krigsmodstandere
Debat
21. oktober 2016 - 13:26
KRONIK: Tre unge Afghanistan-veteraner tog denne sommer deres eget liv. Et stigende antal danske soldater med PTSD - posttraumatisk stressforstyrrelse, samt andre psykiske problemer, er et af resultater af Danmarks »aktivistiske udenrigspolitik«.
Krig
13. januar 2016 - 10:39

Borgerinitiativ vil fortsætte Irak-kommissionens arbejde

Det vakte harme blandt oppositionspartierne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sommeren 2015 bekendtgjorde, at regeringen nedlagde Irak- og Afghanistan Kommissionen, der havde til opgave at belyse grundlaget for dansk krigsdeltagelse i de to lande.

Nu vil et nyt borgerinitiativ tage undersøgelsen op, hvor kommissionen slap.

»Det er hensigten at få startet et bredt folkeligt initiativ i form af et tribunal, der kan fortsætte fra hvor den officielle kommission blev forhindret i at gøre sit arbejde. Det er ikke tænkt som en krigsforbryderdomstol med dømmende

...
Udland
2. december 2015 - 14:43
Mens britiske parlamentarikere gør sig klar til at stemme om at sende bombefly til Syrien har premierminister David Cameron slået en velkendt tone an. De folkevalgte modstandere af britiske bomber er, siger han, terrorsympatisører.
Udland
2. december 2015 - 10:57
Den nyvalgte, britiske Labour-leder Jeremy Corbyn har givet partiets parlamentarikere ret til at stemme efter deres overbevisning i spørgsmålet om britiske luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien. Det demonterer et muligt kaos og magtkamp i partiet. Corbyn står svagt i forhold til Labours højrefløj i parlamentet, men partiets græsrødder støtter hans krigsmodstand.
Kommentar
13. oktober 2014 - 11:46
Der er ikke mange sprækker i krigskoalitionen mellem politikere og medier, slet ikke når Enhedslisten også bakker op bag krigsinitiativer. Alligevel trives krigsmodstanden, og fredbevægelsen har et potentiale, der rækker langt ud over venstrefløjens rækker.
Nej til krig
5. september 2012 - 13:48
I protest mod Danmarks deltagelse i krigen mod og besættelsen af Afghanistan vil fredsaktivister onsdag flage på halvt og protestere i hele landet. Og så bliver et hærværksramt fredsmindemærke genopstillet i Grib Skov.
31. maj 2010 - 17:34
Forsvarsudvalget blev ikke meget klogere af at have forsvarsministeren på besøg i går formiddag. – Jeg kan ikke vurdere, hvorvidt der er sket overtrædelser af krigens love. Så længe forsvarets auditører er i gang med en undersøgelse, vil jeg ikke udtale mig, om det her er i strid med folkeretten eller ej. Det slog forsvarsminister Gitte Lillelund Bech fast på et samråd om dokumentarfilmen Armadillo i Folketingets Forsvarsudvalg i går. Dokumentarfilmen Armadillo følger de danske soldater i Afghanistan på tætteste hold. Især en scene optaget den 25. juni 2009 har skabt debat:Fem afghanere i en...
27. maj 2010 - 14:28
Glem alt om forskellen på den humanitære indsats, der skal gavne den lokale afghanske befolkning, og den krigsmagt, der skal holde det onde taliban væk fra Helmand-provinsen. Indsatsen for at genopbygge og udvikle må bygge på gensidig respekt, og den er svær at få øje på i Janus Metz’ opsigtsvækkende dokumentarfilm fra den dansk-britiske militære forpost, Armadillo. Det er en modbydelig film, der afslører krigens sande væsen i al dens enkle grusomhed. Og at denne krigens sandhed også gælder danske soldater i Afghanistan. Løgnen om krigen Filmen fortæller den gamle historie om, at når man...

Sider

Annonce