Film
20. december 2016 - 13:25
FILMANMELDLSE: I den nye Star Wars-film begår 'de gode' rebeller også fejl i en tid, hvor alt falder sammen om ørerne på dem. »Rebellerne skal tage stilling til hårde prioriteringer og diskuterer løbende mål og midler i deres kamp nøjagtig, som man også må det, hvis man vil være revolutionær i den virkelige verden.«
Anmeldelse
2. februar 2016 - 15:10
Der er film, som rammer en tidsånd så meget, at det næsten gør ondt. Nogle gange forudsiger de den endda. Santiago Mitres ‘Paulina’ havde premiere på sidste års Cannes-festival, men her ni måneder efter rammer den Europa efter overgrebene i Köln som en bombe.
Filmanmeldelse
22. januar 2016 - 10:51
Ny britisk dokumentarfilm fuld af spændinger, håndgemæng og harske holdninger, formidlet med latter og venlige, brune øjne.
Film
19. januar 2015 - 10:24
Susanna Biers nye danske spille film »En chance til« er toptunet tjubang, men selvom følelserne raser, bliver det meste af indholdet aldrig for alvor vedkommende. Relationer og miljøer fungerer som kulisser - stereotype og voldelige. Selve dramaet går tabt, mener Modkrafts anmelder.
Filmanmeldelse
11. november 2014 - 11:03
Ny film giver indblik i, hvordan det er at være i fortroppen af en transrevolution, der er ung, vred, stærk, selvsikker – og nogen gange bare helt almindeligt ulykkeligt forelsket.
Filmanmeldelse
23. december 2013 - 17:11
Det er sjældent, at jeg har brugt fire timer på at kigge på noget så tomt, følelsesforladt og uinteressant som Lars von Triers nye film »Nymphomaniac«.
Anmeldelse
6. december 2013 - 11:50
Jon Bangs nyeste film, »I kærlighedens navn« skildrer en reel problematik, men svigter grebet om stoffet.
Anmeldelse/kommentar
26. november 2013 - 14:24
Nils Malmros bruger i de fleste af sine film selvbiografisk materiale som grundstof. Det giver hans film en helt særlig tone, men også et særligt ansvar i omgangen med sandhed og placering af skyld.