Annonce

Manifestation
22. januar 2013 - 22:37

Vigtig opbakning til hatecrime-ofre

Både politikere, homoseksuelle og familiemedlemmer deltog tirsdag aften i manifestation mod hadforbrydelser i solidaritet med to mænd, som blev overfaldet i weekenden. Forbilledligt, mener aktivist.

Tirsdag aften deltog små 100 mennesker i en fakkeldemonstration mod hadforbrydelser foran DR's tv-studie på Islands brygge i København under live-programmet Aftenshowet.

Anledningen var et groft og tilsyneladende koordineret gruppeoverfald på en homoseksuel radiovært og hans ven i København i weekenden.

Blandt deltagerne i tirsdagens demonstration var familiemedlemmer til voldsofrene, homoseksuelle, integrationsborgmester Anna Mee Allerslev samt medlemmer af græsrodsorganisationen StopHad, som havde taget initiativ til protesten.

Den brede opbakning er et vigtigt udtryk for solidaritet – både for ofrene, men også for den generelle indsats mod hadforbrydelser.

Det mener Mads Lodahl, som har beskæftiget sig med queer-politik og selvforsvarsstrategier for homoseksuelle og andre minoriteter i en årrække som både aktivist, foredragsholder og blogger på Modkraft.

– Hadforbrydelser er kendetegnet ved ikke bare at være et angreb på individer, men på en hel gruppe. Et angreb på en er et angreb på alle. Derfor det meget vigtigt at reagere kollektivt, fortæller Mads Ananda Lodahl, som også var medarrangør af demonstrationen.

Se demonstrationen og interviews i Aftenshowet.

Læs artiklen »Dansk radiovært tævet af homo-hadere« hos Ekstra Bladet.

Besøg hjemmesiden StopHad.dk.

Åbenhed og reaktion

Mads Ananda Lodahl mener, at manifestationen afspejler, at den offentlige debat og samfundets holdning omkring overgreb i form af hadforbrydelser har ændret sig de seneste år.

– Det er virkelig fedt at se, at de to mænd som blev overfaldet reagerer konstruktivt i den konkrete situation og bagefter står frem og fortæller om det. Det viser en handlekraft og afspejler, at debatten omkring dette emne har flyttet sig i den rigtige retning. Det er blevet legitimt at have en offensiv tilgang til disse problemer, vurderer Mads Ananda Lodahl.

Læs Mads Ananda Lodahls artikel »Volden mod seksuelle minoriteter er ikke problemet« hos Queerkraft.

Besøg Mads Ananda Lodahls blog på Modkraft.

Læs artiklen » Træt af vold« hos QueerJihad.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce