Annonce

9. august 2016 - 18:03

Statsrevisorer afgør: Ingen undersøgelse af Dong-salg

Statsrevisorerne har tirsdag besluttet, at salget af Dong ikke skal undersøges af Rigsrevisionen.

Pinligt, lyder reaktionen fra Enhedslisten Frank Aaen, der havde efterspurgt undersøgelsen.

Inden mødet blandt Statsrevisorerne var der ellers først lagt op til en undersøgelse, da Socialdemokraternes statsrevisor Lennart Damsbo-Andersen først bekendtgjorde til Information, at han ville bakke op om en undersøgelse. 

Det blev senere korrigeret i en pressemeddelelse, hvor det modsatte fremgik.

Læs Modkraft-artiklen »EL beskylder S for »skammelig« kovending inden beslutning om undersøgelse af Dong-salg«

- Det blev jo i forbindelse med børsnoteringen afsløret, at Goldman Sachs havde tjent ti milliarder kroner på under to år. Penge som kunne være endt i statskassen i stedet for i et privat skattely. Meget tyder på, at Bjarne Corydons aktiesalg til Goldman Sachs var alt andet end godt købmandsskab, lød det fra Enhedslistens finansordfører op til Statsrevisorernes møde tirsdag.

Statsrevisorerne er

Peder Larsen (SF), formand

Henrik Thorup (DF), næstformand

Klaus Frandsen (RV)

Lennart Damsbo-Andersen (S), MF 

Lars Barfoed (K)

Søren Gade (V), MF

Grunden til, at Statsrevisorerne overhovedet skal diskutere Dong-salget, er, at tidligere finansordfører i Enhedslisten Frank Aaen bad om det, efter det kom frem, at Goldmann Sachs på to år havde tjent 10 milliarder på købet. 

Men der bliver ikke nogen undersøgelse.

- Vi har bedt rigsrevisionen udarbejde et mindre notat om centrale tal vedr. Dong, siger Peder Larsen (SF), formand for Statsrevisorerne til jp.dk.

Ifølge avisen vil notatet ikke udelukkende indeholde allerede offentligt tilgængelige oplysninger om Dong.

SFs finansordfører Lisbeth Bech Poulsen sagde op til mødet, at SF »ikke ville stå i vejen for at lade Rogsrevisorerne kigge på Dong-salget. Men selvom formanden for Statsrevisorerne er medlem af SF, agerer han dog uafhængigt af partiet, da Statsrevisorerne er en uafhængig institution.

Aaen: Forløb bekræfter behov for undersøgelse

Afgørelsen har givet følgende reaktion fra Frank Aaen:

»Hele forløbet op til dagens møde hos statsrevisorerne bekræfter, at der er brug for en egentlig undersøgelse. Et af de partier (S), der har en repræsentant blandt statsrevisorerne, udtaler sig positivt, men ændrer så mening. En anden, formanden (SF), er imod, selv om det parti, der har udpeget ham, er for en undersøgelse. Og en tredje (DF) er for en undersøgelse. Normalt ville det føre til at bede om en undersøgelse, men i stedet bedes der nu om et afværgenotat. Det sætter et stort spørgsmålstegn ved den måde institutionen med Statsrevisorerne fungerer på. Og i den aktuelle sag må der være meget stærke kræfter i de partier, der stod bag salget af DONG-aktier til Goldman Sachs, der for alt i verden vil forhindre en egentlig undersøgelse. Pinligt.«

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce