Annonce

9. august 2016 - 14:18

EL beskylder S for »skammelig« kovending inden beslutning om undersøgelse af Dong-salg

Det er skammeligt, at Socialdemokraternes statsrevisor Lennart Damsbo-Andersen er kommet med tvetydige bud på, om partiet ønsker at undersøge salget af Dong til Goldman Sachs, mener Enhedslisten. 

»Jeg synes, at vi skal bede Rigsrevisionen se på, om man kan undersøge salget – og hvordan en sådan undersøgelse kunne se ud. Nogle gange har vi jo set eksempler på, at det ikke giver mening af undersøge noget. Eller også giver det rigtig god mening. Det billede må vi først have,« 

Sådan lød beskedern fra Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen først til Information forud for et møde tirsdag blandt statsrevisorerne. 

Men tirsdag formiddag sendte Socialdemokraterne følgende citat fra Lennart Damsbo-Andersen ud i en pressemeddelelse:

”Jeg er enig med Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, i, at det ikke giver nogen mening at bede Rigsrevisionen undersøge salget af Dong. Der har allerede været en lang og grundig proces, der ikke har givet anledning til at tro, at salget ikke skulle være foregået efter reglerne. Jeg mener derfor ikke, at der er årsag til at foretage sig yderligere i sagen,” lød beskeden, hvor Damsbo-Andersen henviser til SFs statsrevisor, som heller ikke ser nogen grund til at undersøge salget.

»Ikke særlig demokratisk« 

Enhedslisten kalder det en »skammelig« kovending:

- Det virker ærlig talt ikke særlig demokratisk, at man ikke vil have undersøgt det salg man selv stod i spidsen for, og som i den grad har optaget danskerne, siger finansordfører Pelle Dragsted.

- Det blev jo i forbindelse med børsnoteringen afsløret, at Goldman Sachs havde tjent ti milliarder kroner på under to år. Penge som kunne være endt i statskassen i stedet for i et privat skattely. Meget tyder på, at Bjarne Corydons aktiesalg til Goldman Sachs var alt andet end godt købmandsskab.

Statsrevisorerne mødes tirsdag eftermiddag. De skal overveje, om Rigsrevisionen skal undersøge salget.

Statsrevisorerne er

Peder Larsen (SF), formand

Henrik Thorup (DF), næstformand

Klaus Frandsen (RV)

Lennart Damsbo-Andersen (S), MF 

Lars Barfoed (K)

Søren Gade (V), MF

Grunden til, at Statsrevisorerne overhovedet skal diskutere Dong-salget, er, at tidligere finansordfører i Enhedslisten Frank Aaen bad om det, efter det kom frem, at Goldmann Sachs på to år havde tjent 10 milliarder på købet.  

- Jeg håber, at statsrevisorernes på trods af socialdemokraternes kovending vil bede rigsrevisionen om at undersøge DONG-salget. Man kunne jo håbe at den statsrevisor som Dansk Folkeparti har udpeget vil støtte en undersøgelse, siger Frank Aaen. 

Og det lader til, at Dansk Folkepartis statsrevisor Henrik Thorup stemmer for: 

- Jeg stemmer for, at vi skal have en undersøgelse. Ikke bare for at lave undersøgelser generelt. Jeg synes, at det har en bred offentlig interesse, at det er sikret, at alt er foregået, som det skal, siger Henrik Thorup til Ritzau ifølge Information.

Over for TV2 afviser Lennart Damsbo-Andersen, at der er tale om en kovending:

Jeg kan se, du er citeret for at sige til Information, at du synes, I bør bede Rigsrevisionen se på, om man kan undersøge salget. Mener du stadig det? 

- Hvis der skal undersøges noget – mit udgangspunkt er, at det ikke er nødvendigt – men hvis der skal undersøges noget, så er det min indstilling, at Rigsrevisionen først skal finde ud af, om det er muligt at lave en undersøgelse.

Læs mere om Statsrevisorernes arbejde på Folketingets hjemmeside her

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce