Annonce

København
30. marts 2015 - 14:51

Sidste Pegida-march mødes med protester

København for Mangfoldighed og Revolutionære Antifascister markerer den antimuslimske gruppe Pegida-DK’s sidste aftentur i København mandag. Det sker med henholdsvis en demonstration og en happening.

Når den kontroversielle antimuslimske gruppe Pegida-DK mandag aften klokken 18 mødes på Axel Torv til deres 10. og foreløbig sidste ’aftentur imod fundamentalistisk islam’ vil de blive mødt af antifascistiske moddemonstranter.

Den venstreradikale gruppe Revolutionære Antifascister har således indkaldt til en protest, hvor man opfordrer folk til at dukke op på torvet og »smide racisterne ud af byen«.

– Lad os smide de latterlige racister ud af byen, én gang for alle! Mød op i området omkring Axel Torv kl. 17.45, vær beredte og brug jeres fantasi!, lyder beskeden på antifascisternes facebook-side søndag aften.

En lignende protest udviklede sig sidste mandag til slagsmål mellem deltagere i Pegida-DK’s demonstration og antifascister, og to personer blev anholdt.

Læs artiklen »Antifascister konfronterede antimuslimsk demo: Flere anholdt efter slagsmål« hos Modkraft.

Besøg Revolutionære Antifascister på facebook her.

Fest-demo på Nørrebro

Klokken 17 mødes »København for Mangfoldighed« traditionen tro også til demonstration imod racisme og imod Pegida-DK.

Og denne gang bliver noget helt særligt.

Udover at det er sidste gang at Pegida-DK går på gaden bliver det nemlig også den sidste mangfoldighedsdemonstration i denne omgang.  

– I København for Mangfoldighed glæder vi os rigtig meget til at fejre at PEGIDA nu stopper og at vi har gjort os selv overflødige for denne gang. Derfor vil vi gøre vores sidste mandagsdemonstration til en fest, fortæller Marianne Rosenkvist fra »København for Mangfoldighed« i en pressemeddelelse sendt til Modkraft.

– Ud over gode taler og festmusik, så vil vi også udbringe en sejrsskål. Vi er rigtig glade over, at så mange københavnere har valgt mangfoldigheden og har bakket op om vores projekt og budskabet om tolerance og plads til alle, der giver plads til alle, siger Marianne Rosenkvist.

Blandt dagens talere er Enhedslistens Pernille Skipper og forfatter Rune Engelbreth Larsen.

København for Mangfoldigheds fest-demonstration starter kl. 17 på Skt. Hans Torv på Nørrebro.

Besøg »København for Mangfoldighed« på facebook her.

Antiracister: Pegida er et nederlag

Som omtalt på Modkraft i sidste uge, så nedlægges den danske afdeling af den højreekstremistiske bevægelse Pegida, der oprindeligt stammer fra Tyskland.

Det sker efter faldende deltagerantal ved gruppens mandagsdemonstrationer, der i begyndelsen samlede flere hundrede men i dag sjældent kan mobiliserer flere end 40 personer. 

Blandt de fremmødte har været flere kendte ansigter fra den organiserede yderste højrefløj i Danmark, herunder nynazister. 

Intiativtageren til Pegida-DK's mandagsdemonstrationen, den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Nicolai Sennels, mener, at hans projekt er blevet misforstået og vil efter påske forsøge at forsætte kampen mod islam sammen med en bekendt under navnet »For Frihed«.

Hos »København for Mangfoldighed« mener man, at Nicolai Sennels burde erkende sit nederlag.

– PEGIDA har forsøgt at fremstille sig selv som en gruppe bekymrede borgere. Men realiteten er, at PEGIDA har stået for fremmedhad og racisme. De har holdt demonstrationer, hvorfra der er blevet heilet. Det har ikke tiltrukket Københavnere. Tværtimod er PEGIDA uge for uge skrumpet ind, og nu lukker de så ned. Det taler for sig selv. Hvis PEGIDA-DK havde skabt sig et godt image, så ville de næppe have truffet beslutningen om at lukket ned, udtaler Marianne Rosenkvist talsperson for København for Mangfoldighed.

Læs artiklen »Derfor nedlægges Pegida i Danmark« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce