Annonce

Yderste højre
24. marts 2015 - 16:10

Derfor nedlægges Pegida i Danmark

Den kontroversielle anti-islamiske organisation Pegida lukker i Danmark efter længere tids modvind i medierne og flere voldelige episoder. Ny forening skal føre kampen mod islam videre.

En naturlig udvikling, men ikke en afvikling.

Sådan beskriver formand for Pegida-DK, Nicolai Sennels, beslutningen om at lukke den danske afdeling af den islamkritiske organisation, som de seneste måneder har gennemført 10 såkaldte ’mandagsdemonstrationer’ imod fundamentalistisk islam i København

– Vi vil mødes næste mandag til den sidste demonstration, drikker måske noget champagne, og siger farvel til Pegida. Vores modstandere må da gerne råbe hurra. Bare de ikke gør det tæt på os og alt for højt, siger Nicolai Sennels til Modkraft.

Læs artiklen »Højtråbende antiracister konfronterede Pegida i København« hos Modkraft.

Fortsætter mandagsdemonstrationer

Efter påske vil Nicolai Sennels og en kammerat præsentere en ny forening med navnet »For Frihed«, der ligesom Pegida-DK vil gå på gaden imod islam.

Detaljerne omkring den nye gruppe er endnu ikke på plads, men ifølge en kort introduktionstekst på »For Friheds« facebook-gruppe bliver konceptet »Aftengåture for ytringsfrihed og demokrati og imod den snigende islamisering af Danmark og Vesten«.

Læs artiklen »Pegida skifter navn« hos Berlingske.

– Vi ønsker fortsat at være et tilbud til dem, der er bekymrede over islam og vores hovedprodukt vil fortsat være mandagsdemonstrationerne. Men vi er blevet enige om, at vi har brug for et navn, der er klart og forståeligt for danskerne, fortæller Nicolai Sennels til Modkraft.

Læs analysen »Fænomenet Pegida: Succes, splittelse og afmatning« hos Modkraft.

Ønsker afstand til voldelige elementer

Selvom det nye projekt minder meget om Pegida-DK, så vil bruddet med den tyske moderorganisation betyde en række »ændringer i aktiviteterne«, siger Nicolai Sennels.

Dertil kommer, at »For Frihed«-initiativet får mulighed for at distancere sig fra de problemer, som Pegida i både Danmark og Tyskland er løbet ind i.

Bevægelsen har været i nærmest konstant modvind i pressen og det er blevet afsløret, at kendte højreekstremister og nynazister er med til demonstrationerne.

Det tyske navn Pegida står egentlig for »Patriotiske Europæere imod Islamiseringen af Aftenlandet«, men Nicolai Sennels besluttede, da han tog initiativ til den danske afdeling i januar, at give den danske gruppe navnet »Fredelige europæere imod fundamentalistisk Islam« med tilføjelsen ’Nej til vold og racisme’.

Navneændringen har gjort den danske gruppe ekstra sårbar overfor de ekstreme elementer, der har fundet vej til de ugentlige mandagsdemonstrationer.

Der er eksempler på at deltagere i Pegida-DK’s demonstrationer har heilet og slået moddemonstranter.

Senest mandag den 23. marts gik en demonstrationsdeltager amok med en pind, som han brugte til at slå ud efter moddemonstranter.

Læs artiklen »March mod Islam: Demonstrant gik til angreb med pinde« hos Ekstra Bladet.

Læs artiklen »Dansk Pegida-demonstration: Racister og højre-ekstreme var med« hos BT.

Læs artiklen »Antifascister konfronterede antimuslimsk demo: Flere anholdt efter slagsmål« hos Modkraft.

Sennels: Motivet er medfølelse

Nicolai Sennels afviser selv, at Pegida er en ekstrem bevægelse og mener, at mandagsdemonstrationerne i København har været en succes.

Samtidig mener han, at medierne og moddemonstranterne bevidst har misforstået hans projekt, som han fastholder grundlæggende er »humanistisk« og motiveret af »medfølelse«.

– Der er udelukkende tale om en medfølende kritik af en religion, islam, der undertrykker kvinder og bekæmper anderledes tænkende med vold og trusler, lyder det fra Nicolai Sennels.

– Vi er oppe imod en kønsdiskriminerende og fascistisk ideologi, der i sin politik, shariaen, skriver sort på hvidt og uden formildende kontekst, at ulydige kvinder skal slås og vantro, herunder altså også Københavns anti-racister, skal dræbes, siger Nicolai Sennels.

Ligeledes ærgrer han sig også over, at venstrefløjen ikke deler hans bekymring over konsekvenserne af fætter-kusineægteskaber, der ifølge flere undersøgelser er udbredt i dele af den muslimske kultur, og som giver øget risiko for at føde dødfødte børn.

– Det ville være kynisk ikke at påpege problematikken overfor de ofte uvidende forældre og for børnenes skyld. Modsat anti-racisterne står Pegidadk op for muslimske kvinders ligeværd, en sund skepsis overfor religion og ytringsfriheden til at tale magtfulde mænd midt imod. Dette er der masser af venstreorienteret blod i, mener Nicolai Sennels.

Læs artiklen »Flere dødfødsler blandt indvandrere« hos Kristeligt Dagblad.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce