Annonce

aktivisme
18. februar 2015 - 16:09

Sådan kommer du gratis til årets største masse-aktion

Socialistisk UngdomsFront betaler medlemmers bustur til Blockupy-protesterne imod Den Europæiske Centralbank i Frankfurt til marts. Enhedslisten forventes at gøre det samme. Venstreradikale mobiliserer også til aktioner.

Planlagte protester imod åbningen af Den Europæiske Centralbanks hovedkontor i den tyske by Frankfurt den 18. marts forventes at samle flere tusinde mennesker til hvad arrangørerne selv betegner som »årets største aktivistiske begivenhed«.

Her vil venstrefløjsaktivister, græsrødder og fagbevægelsen fra hele Europa gå på gaden i den tyske by for at vise deres modstand imod bankens neo-liberalistiske økonomiske politik. 

Fra Danmark sender initiativet »Blockupy 2015« to busser med plads til omkring 100 mennesker, der ifølge planen allerede fra morgenstunden skal deltage i civil ulydige blokader af bankens åbningsfest, samt debatmøder med aktivister fra andre lande og en stor demonstration igennem byen.

Det danske initiativ udspringer af Socialistisk UngdomsFront (SUF) og Enhedslisten, men man understreger, at alle er velkommen til at tage med på busserne, som har opsamling i København, Ringsted, Odense og Fredericia.

Men er man medlem af SUF eller Enhedslisten, så er der mulighed for at slippe for at betale de 250 kroner, som turen til Blockupy-begivenhederne koster, fortæller én af arrangørerne af turen til Modkraft.

Besøg den internationale hjemmeside for Blockupy (engelsk).

Momentum for protester

»Blockupy 2015« opfordrer medlemmer af Enhedslisten til at søge deres lokalafdeling til om at få dækket udgifterne, mens SUF'ere blot skal oplyse om deres medlemskab for at komme gratis med.

Formålet er at få så mange som muligt til at deltage i protesterne i Frankfurt i næste måned.

– Vi mener, at det er vigtigt at vise solidaritet med befolkningen i Sydeuropa, der er ramt af centralbankens politik. Og det er vigtigt, at vi stå sammen på tværs af grænser fordi krisen også påvirker os i Danmark, siger Camilla Holst fra »Blockupy 2015« til Modkraft.

Hun fortæller, at fagbevægelsen i flere sydeuropæiske lande overvejer at afholde en generalstrejke samme dag som protesterne i Frankfurt for at putte maximalt pres på banken, vis lånepolitik har store menneskelige konsekvenser for den almindelige befolkning.

– Efter valget i Grækenland og den stigende opbakning til Pademos i Spanien, så er der et stort momentum for kravet om stop for de afsociale nedskærringer i Europa, som den europæiske centralbanken står for, lyder det fra Camilla Holst.

Besøg Blockupy 2015’s hjemmeside (dansk).

Læs kommentaren »I stedet for at snakke, så lad os gå på gaden« hos Modkraft.

Læs artiklen »Danske venstrefløjsaktivister planlægger blokade af Den Europæiske Centralbank« hos Modkraft.

Se korte interviews med europæiske aktivister, der deltager i Blockupy.

 

Venstreradikale med til »festen«

Etablerede fagforeninger og socialistiske organisationer og partier er ikke de eneste der mobiliserer til protester den 18. marts.

Et venstreradikalt initiativ, der kalder sig »Destroika« opfordrer, som navnet antyder, til at »ødelægge« centralbanken, og aktionere »uforudsigeligt og dermed ukontrolerbart«, som der står i initiativets indkaldelse. 

En forsmag på, hvad det kan betyde kunne man opleve i Berlin i slutningen af januar, hvor en anarkistisk aktiongruppe satte ild til to biler ejet af det tyske fængselsvæsen, og i en erklæring efterfølgende skrev, at deres næste mål var Den Eurpæiske Centralbank.  

Besøg hjemmesiden og læs grundlaget for »Destroika« her.

Læs artiklen »Berlin: Prison industry targeted by Destroika« hos ContraInfo.

Paralelt hermed mobiliserer også »anti-autoriære« aktivister fra de tværnationale netværk M18 og Beyond Europe ligeledes til protestdagen i Frankfurt.

Besøg hjemmesiden March18.net (engelsk).

Læs også artiklen »Blockupy Frankfurt: "Vi crasher festen!"« hos Autonom Infoservice.

Se mobiliseringsvideo til »Destroika«.

 

Omkring de venstreradikale deltage i begivenhederne i Frankfurt lyder det fra arrangørergruppen bag det danske »Blockupy 2015«:

– Blockupy har et klokkeklart ikke-voldskodeks, og arrangørerne i Tyskland har en plan for, hvordan man håndterer elementer, der ikke er indstillet på at leve op til det. Den fremgangsmåde har sikret, at protesterne de foregående år er forløbet uden vold, og det regner vi selvfølgelig med kommer til også at være tilfælde i år.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce